Komentari na vest

Srbija među osam ekipa sa 2-0, dva senzacionalna rezultata obeležila kvalifikacije

D

DOMINACIJA

pre 2 meseca

Aleksa i Vanja objasnili u ovom prozoru.
E

Ej bre

pre 2 meseca

Imajuči u vidu u kom sastavu igraju reprezentacije ove fiba kvalifikacije su cirkus i sprdnja sa košarkom.
G

Goran J.

pre 2 meseca

Ko neće da igra kvalifikacije neće se naći ni na prvenstvu bilo Svetskom ili Evropskom. Prosto i jednostavno. Ne znam kako je sprdnja kada Španija igra sa jednim Rubiom koji je bio MVP Svetskog prvenstva 2019 godine i izgubi, to je samo pokazatelj da košarka u Evropi i svetu je iz godine u godinu sve bolja i bolja i da nema više nedodirljivih već da sve mora da se zaradi. Ali ok, važno da Slavko ispred trafike sa pivčugom u ruci kaže da je sprdnja. Verovatno igrao sa Jordanom u Bullsima pa poznaje vrlo dobro čari igre.
R

Rexus21

pre 2 meseca

Pešić je postavio sistem u kojem se tačno zna ko radi, šta radi i koliko. I to rezultuje sve boljim našim igrama, što se tiče kvalifikacija koje su nam bila boljka i to opasna. Ne tako davno je i u kvalifikacijama za EuroBasket Kokoškov izgubio u Švajcarskoj, tako da daleko od toga da je do rivala. Čak, Gruzija i Finska su izuzetno nezgodne ekipe koje imaju tek par igrača u NBA (koji im znače svakako, ali znači i nama Bogdanović, znači nam Jokić, znači nam Vasa Mijić...) te oni i kvalifikacije i prvenstva igraju sa manje više istim sastavom i dobro su uigrani. Mi nismo imali taj kvalitet, ali počeli smo sa dolaskom Pešića da uvodimo dosta igrača u sistem reprezentacije i to ponavljam daje rezultat. Sada mnogima nije više strano da dodju na reprezentativno okupljanje i kroz tu uigranost mi dobijamo daleko bolju igru, a i rezultat. Podatak da od juna 2022 godine, mi u kvalifikacijama imamo skor 7-1 i to jedini poraz posle produžetka u Atini je za respekt. Poredjenja radi Španija je u ovom prozoru doživela dva poraza... Tako da, uz medalju u Manili i direktan plasman na OI (što naša zemlja ne pamti još od Olimpijade u Atini 2004 godine, kada smo se direktno kvalifikovali zahvaljujući zlatu iz Indijanapolisa 2002, kada je trener isto bio Pešić), Pešić je uradio veliku stvar za našu košarku i time što nas je "naučio" kako da igramo i pobedjujemo u ovim "manjim" utakmicama, gde smo ranije imali velikih problema.
v

verteks

pre 2 meseca

Nije do Kokoskova, i Pesic se mucio u proslim kvalifikacijama koje su bile pakao, izvukli smo se na Jokica i Zvezdu i Partizan koji su pustali igrace kad niko nije hteo... Sva sreca pa je dogovor sa Evroligom tu, zamisli jucerasnji tim bez Avramovica, Gudurica, Petruseva, Mitrovica, Vanje, Dobrica, Davidovca, Jaramaza... To su bile kvalifikacije pod Kokoskovim.