Svetislav Pešić (©Star Sport)
Svetislav Pešić (©Star Sport)

Srbija na terenu 1. avgusta, tri utakmice u pet dana

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.07.23. | 15:14

Orlove čeka gust raspored

Srpska košarkaška javnost nestrpljivo još čeka selektora Svetislava Pešića da objavi spisak kandidata za Mundobasket u Manili (25. avgust - 10. septembar), a prema prvim, nezvaničnim najavama na istom bi trebalo da se nađe 16 imena sa kojima će se graditi takmičarska forma za završnicu i prvi meč sa Kinom 26. avgusta.

U iščekivanju odgovora na pitanje hoće li Srbija moći da računa na Nikolu Jokića, Vasilija Micića i ostale, nazire se plan priprema za najveće planetarno takmičenje. Prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta, Orlovi će odigrati tri utakmice u pet dana. U punoj opremi na teren istrčaće već 1. avgusta, kada će gost Beograda biti reprezentacija Bosne i Hercegovine. Biće to prvi kontrolni meč za Srbiju i prisustvo publike neće biti dozvoljeno. Odnosno, susret će biti zatvorenog tipa.

Izabrane vesti

Već 3. avgusta Svetislava Pešića i njegove izabranike čeka duel protiv Poljske, zvanično četvrtoplasiranog tima Evrope sa prošlogodišnjeg Evrobasketa. Poljake će predvoditi novopočeni košarkaš Partizan Mozzart Beta Mateuš Ponitka. Ni ovaj duel neće biti otvoren za javnost.

Nedugo po završetku susreta sa Poljskom, naša selekcija uputiće se u Crnu Goru na susret sa domaćom selekcijom za koju se očekuje da zaigra NBA as Nikola Vučević. Taj meč na programu je 5. avgusta.

Od ranije je poznato da će Orlovi učestvovati na Akropolj kupu od 8. do 10. avgusta, a rivali će biti Grčka i Italija. Heleni još ne znaju da li će na raspolaganju imati Janisa Adetokunba, Kostas Slukas neće biti na raspolaganju selektoru Dimitrisu Itudisu, dok su Azuri nedavno saznali da će Paolo Bankero ipak nastupati za SAD. Gost Beograda 16. avgusta biće Portoriko, sa kojim se susrećemo i u grupnoj fazi Mundobasketa.

To neće biti kraj niza utakmica kako bi se na pravi način tempirala forma, s obzirom da je prvi zvanični duel u grupnoj fazi na programu 26. avgusta.



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket 2023Svetislav Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara