""
""

Srbija ostala bez vunderkinda: Najtalentovaniji igrač Reala izabrao Crnu Goru

Vreme čitanja: 1min | ned. 24.04.16. | 10:05

Reč je o 16-godišnjem Dinu Radončiću koji je već osetio evroligaški barut

Jedan od najtalentovanijih košarkaša u Evropi, 16-godišnji krilni igrač Real Madrida Dino Radončić (202 cm), izabrao je nacionalni dres Crne Gore, koji će nositi u svojoj, kako stručnjaci predviđaju, blistavoj karijeri, prenose Večernje novosti.

Sin bivšeg crnogorskog rukometaša Damira i Zrenjaninke Vanje, inače nekadašnje odbojkašice, imao je i ponude Srbije, Španije i Nemačke, ali se opredelio za zemlju za koju je nastupao i njegov otac.

Izabrane vesti

Dugo su se funkcioneri našeg košarkaškog saveza, pre svih potpredsednik Igor Rakočević i direktor mlađih selekcija Vladimir Kuzmanović, borili za Radončića, učinili sve što je bilo u njihovoj moći da ga ubede da odabere Srbiju. Imajući u vidu da su za njega bili zainteresovani i Španci i Nemci, jasno je da je presudnu ulogu odigralo to što je njegov otac bio crnogorski reprezentativac.

Dino je rođen u Nemačkoj u vreme kada je Damir Radončić igrao rukomet u Bundesligi, od 2006. živeo je u rodnom gradu svoje majke Zrenjaninu, gde je odrastao i počeo da igra košarku. Redovno je pozivan na sve akcije mlađih selekcija Srbije, ali je bio i na pripremama kadetske reprezentacije Crne Gore. Momak sa dvojnim državljanstvom 2013. je postao član Barselone, iako je imao ponude Crvene zvezde i Partizana, a godinu kasnije Real Madrid je "oteo" košarkaški biser velikom rivalu iz Katalonije.

 


tagovi

Vladimir KuzmanovićSrbijaKSSIgor RakočevićEvropaDino Radončić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara