Svetislav Pešić (©Starsport)
Svetislav Pešić (©Starsport)

Srbija sa 10 evroligaša na Finsku i Gruziju: Tu su i Dobrić, Gudurić, Marinković, Petrušev…

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.02.24. | 14:46

Plus naravno i igrači večitih beogradskih rivala

Nije još idealno, ali bar je napredak. Fiba i Evroliga uspele su nekako da pronađu kompromis i naredne utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odigrao u tereminu specijalno skrojenim za repezentacije što znači da će selektori, kad već ne mogu da računaju na NBA asove, barem moći da se oslone na pomoć igrača iz elitnog klupskog takmičenja. To dalje znači da će i Svetislav Pešić dobiti značajna pojačanja za naredna dva meča, protiv Finske u petak u Beogradu i Gruzije, u ponedeljak u Tbilisiju.

Naime, Srbija će ovog puta moći da računa na čak desetoricu evroligaških asova, jer će se timu priključiti Ognjen Dobrić (Virtus), Filip Petrušev (Olimpijakos), Marko Gudurić (Fenerbahče) i Vanja Marinković (Baskonija).

Izabrane vesti

Kad na to dodamo igrače večitih rivala kakvi su Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Uroš Trifunović i Balša Koprivica iz Partizan Mozzart Beta, te Luka Mitrović i Dejan Davidovac iz Crvene zvezde, stižemo do brojke od čak 10 evroligaških košarkaša u Karijevoj ekipi.

Pored njih, biće tu i Aleksa Radanov, Aleksa Uskoković, Dušan Beslać, Duđan Ristić i Nikola Đurišić.

Vladimir Lučić i Stefan Jović će ovo okupljanje propustiti u dogovoru sa selektorom. Lučić se maltene tek vratio na teren posle operacije ruke, dok je Jović imao sitnih povreda, pa je procenjeno da je najmudrije da odmori.

U odnosu na tim koji je u septembru osvojio titulu viceprvaka sveta, nema ni povređenog Nikole Milutinova (Olimpijakos), te Boriše Simanića (Saragosa) koji je baš u Manili bubreg dao za Srbiju. Nema naravno ni NBA asova kakvi su Bogdan Bogdanović (Atlanta) i Nikola Jović (Majami), te na kraju ni Nikola Jokić (Denver) ni Vasilija Micića (Šarlot), koji su preskočili poslednje Svetsko prvenstvo.

Zato su tu...

Tim Srbije: Aleksa Avramović (Partizan), Aleksa Radanov (Runa), Aleksa Uskoković (Borac Mozzart), Balša Koprivica (Partizan Mozzart Bet), Vanja Marinković (Baskonija), Dejan Davidovac (Crvena zvezda), Dušan Beslać (Avtodor), Dušan Ristić (Tenerife), Luka Mitrović (Crvena zvezda), Marko Gudurić (Fenerbahče), Nikola Đurišić (Mega), Ognjen Dobrić (Virtus), Ognjen Jaramaz (Partizan Mozzart Bet), Uroš Trifunović (Partizan Mozzart Bet) i Filip Petrušev (Olimpijakos).

Još jednom podsećanje: petak od 20 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić" sa Finskom, ponedeljak od 18 u Tbilisiju sa Gruzijom.



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeVanja MarinkovićSvetislav PešićOgnjen DobrićFilip PetruševMarko Gudurić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara