Dejan Davidovac, Nikola Milutinov i Ognjen Jaramaz (©Star Sport)
Dejan Davidovac, Nikola Milutinov i Ognjen Jaramaz (©Star Sport)

Srbija u Grčkoj bez večitih! Rešeno osiguranje za Milutinova i Davidovca, Jaramaz trenira sa Orlovima

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.02.23. | 12:12

Dvojica asova moskovskog CSKA biće na raspolaganju Svetislavu Pešiću, kao i plejmejker Bajerna

Poslednja prepreka je otklonjena, Nikola Milutinov i Dejan Davidovac igraće protiv Grčke u petak! Košarkaški savez Srbije rešio je pitanje osiguranja za dvojicu asova moskovskog CSKA, zbog čega više nema prepreka na putu njihovog učešća u završnici kvalifikacija za Mundobasket.

Na otvorenom treningu reprezentacije našao se i Ognjen Jaramaz koji je i ovog puta dobio posebnu dozvolu minhenskog Bajerna da obuče dres Srbije u poslednje dve utakmice. Dejan Davidovac je iskoristio pauzu u VTB ligi zbog Ol stara kako bi ranije stigao u Srbiju, za njim je u Beograd stigao i Nikola Milutinov koji je u dobrom stanju i ne postoji bojazan od eventualne povrede.

Izabrane vesti

Nažalost, na okupljanju reprezentacije nije se pojavio niko od košarkaša beogradskih večitih rivala, jer Partizan u četvrtak uveče igra sa Fenerbahčeom, dok Crvena zvezda u petak dočekuje Albu. U oba slučaja vrlo važne utakmice u borbi za plasman među osam najboljih u Evroligi, ali to znači da će Srbija u Grčkoj biti lišena pomoći večitih. Sreća u nesreći je da će košarkaši Zvezde i Partizana biti na raspolaganju selektoru Svetislavu Pešiću za utakmicu sa Velikom Britanijom u ponedeljak, a i sama pobeda u tom meču bila bi dovoljna za plasman na Mundobasket.

Kako bilo, dolazak Milutinova, Davidovca i Jaramaza svakako je veliki dobitak za reprezentaciju Srbije, jer ekipa dobija tri velika pojačanja.

Danas na Pešićevom treningu dakle: Šaranović, Jeremić, Dangubić, Davidovac, Milutinov, Pecarski, Jaramaz, Đurišić, Jović, Radanov, Uskoković, Simanić, Ristić, Beslać, Jagodić Kuridža, Miletić

Ostaje da se vidi u kojem će sastavu istrčati selekcija Grčke na parket dvorane u Atini, s obzirom da su Heleni već izborili plasman na Mundobasket i nemaju teret moranja. Mada, Grci će verovatno imati želju da se revanširaju Orlovima za poraz u spektakularnom meču odigranom u Beogradskoj areni krajem avgusta.

Duel između Grčke i Srbije igra se u petak od 18 časova i Srbija bi trijumfom definitivno osigurala vizu za Indoneziju, Filipine i Japan. Poslednji meč u kvalifikacijama Srbija igra sa Velikom Britanijom u dvorani Aleksandar Nikolić, a duel je na programu u ponedeljak od 20 časova.



tagovi

Nikola MilutinovDejan DavidovacOgnjen Jaramazkošarkaška reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Mundobasket 2023EvroligaKK Bajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara