Košarkaši Srbije (©MN Press)
Košarkaši Srbije (©MN Press)

Srpski tim za kvalifikacije: Lazić se povukao, Vanja višak, Milutinov radi individualno

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.06.21. | 15:30

Čeka se da još jedan bude precrtan

Selektor Srbije Igor Kokoškov neće moći da računa na Branka Lazića i Nikolu Milutinova za predstojeće olimpijske kvalifikacije, dok je Vanja Marinković u ovom trenutku višak. Sada se čeka još samo jedno ime koje će biti precrtano sa spiska igrača za predstojeće olimpijske kvalifikacije.

Kako je potvrdio selektor Kokoškov na konferenciji za novinare, kapiten Crvene zvezde se iz reprezentativnog "balona" povukao samo nekoliko sati pre zakazanog termina za video sastanak. Centar moskovskog CSKA ostao je uz reprezentaciju, ali radiće u narednom periodu po individualnom programu i on se ne nalazi u izolaciji s ostatkom ekipe, dok košarkaš Valensije nije uspeo da prođe poslednji filter pred start kvalifikacija.

Izabrane vesti

"Nikola Milutinov nije u balonu, on radi u svom programu, uz reprezentaciju je, ali nije u balonu. Nažalost, imam lošu vest za javnost - Branko Lazić je danas, pre nekoliko sati se to desilo, morao da odustane. Zbog zdravstvenog stanja ne može da nastavi rad sa nama. Znamo sve o Laziću kao igraču i čoveku", poručio je Kokoškov i dodao:

"Imamo 13 igrača, imamo večerašnji trening, posle sastanaka i treninga odredićemo ko će još otpasti. Ali i taj 13. igrač biće uz tim, ostaće sa nama i biće u kombinaciji za dalji rad".

Utorak, 20.15: (1,85) Dominikanska Republika (hendikep 24,5) Srbija (1,85)

To znači da će stručni štab na raspolaganju imati sledeće igrače: kapiten Miloš Teodosić, Filip Petrušev, Nemanja Bjelica, Nikola Kalinić, Dragan Milosavljević, Stefan Jović, Vasilije Micić, Dejan Davidovac Davidovac, Aleksa Avramović, Ognjen Dobrić, Danilo Anđušić, Dalibor Ilić i Boban Marjanović.

Podsetimo, Aleksa Avramović je poslednjih dana "osećao" povredu zbog koje je morao da propusti poslednji kontrolni meč protiv Meksika. Dobra vest za Srbiju je povratak Vasilija Micića. Zvanično najkorisniji igrač Evrolige, član idealne petorke i šampion Evrope vraća se u nacionalnu selekciju i biće na raspolaganju Igoru Kokoškovu za predstojeće utakmice grupne faze protiv Dominikanske Republike i Filipina. S tim što u kvalifikacije ulazi bez odigrane utakmice, u dogovoru sa stručnim štabom.

"Osećam se dobro, hteo sam da igram protiv Meksika, ali bilo je pametnije što sam preskočio, kako bih se dodatno uveo u rad. Osećam se bolje. Nemamo mnogo vremena za uigravanje, ali verujem da ćemo da napravimo dobar posao", izjavio je Micić i nastavio:

"Zasad sve ide kako treba, sa jako dobrom energijom smo pristupili svemu. Nemamo nikakve poteškoće, u hodu rešavamo sve izazove. Želja je da što zdraviji da uđemo u kvalifikacije. Nemamo mnogo vremena za pripremu ovog turnira, tako da nećemo verovatno biti sinhronizovani kako bismo verovatno bili da imamo više vremena za rad. Lično mi je drago što se ovako veliki broj igrača pojavio, što se oseća lepa, homogena atmosfera".

I šef stručnog štaba potvrdio je da je atmosfera dobra u nacionalnom timu, ali da su uslovi "balona" izazovni sami po sebi...

"Ovde smo (u hotelu) treći dan u 'balonu'. Stanje je redovno, mislim na treninge i zdravstveno stanje. Imamo samo jedan trening, u dnevnom smo rasporedu, što malo menja režim rada i života. Pratimo program koji nam dostavljaju ljudi iz tima. Znamo zašto smo ovde, znamo da krećemo s utakmicama u utorak. Momci su motivisani, orni i s velikim uzbuđenjem čekamo utakmice koje nam predstoje", ističe Kokoškov.

Talentovani centar Filip Petrušev već ima iskustvo igranja kvalifikacija, doduše za Evrobasket, ali u situaciji kada su samo Boban Marjanović i on raspoložive "petice", ima obavezu više da izvuče partije s nivoa dosadašnjih u dresu Srbije.

"Saglasio bih se sa svim što su Kokoškov i Micić rekli. Provodimo više vremena zajedno kako bismo se svi dobro upoznali. Slušamo Igora, pokušavamo da se povežemo što više. Očekivanja su najveća", zaključuje Petrušev.

Srbija prvu utakmicu u kvalifikacijama za Tokio igra u utorak od 20.15 protiv Dominikanske Republike. Dan kasnije Orlovi igraju protiv Filipina, a za dane vikenda planirano je da se odigraju polufinala i finale.



tagovi

Igor KokoškovNikola MilutinovVanja MarinkovićBranko Lazić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara