Vili Ernangomez (©fiba.basketball)
Vili Ernangomez (©fiba.basketball)

Šta bi bilo da ne štede - Barselona dovela najkorisnijeg igrača Evrobasketa

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.07.23. | 00:34

Vili Ernangomez je novi igrač Barselone. Potpisao je ugovor do 2026. godine

Barselona je najavila da će drastično smanjiti budžet i troškove, ali praksa za sada pokazuje nešto sasvim suprotno. Katalonci dovode bombastična pojačanja, za neke plaćaju i do milion evra obeštećenja samo da bi napravili kvalitetan tim,a sada zvanično u tim stiže aktuelni MVP prethodnog Evrobasketa, Vili Ernangomez. Doskorašnji NBA igrač je potpisao trogodišnji ugovor.

Momak koji je ponikao u Real Madridu je morao da čeka ponoć da vidi da li će Real izjednačiti ponudu Barselone, a kada se to nije dogodilo, Katalonci su ozvaničili njegov dolazak.

Izabrane vesti

Real je u ovom momentu isključivo koncentrisan na pregovore sa Edijem Tavaresom.

Barselona sa druge strane nastavlja da dovodi. Posle zvaničnog potpisivanja Đoela Pare iz Huventuda za kojeg je plaćena puna otkupna klauzula od milion evra, Barselona je danas ozvaničila potpis još jednog šampiona Evrope sa Španijom - Darija Brisuelu. I u tom slučju su platili obeštećenje - Unikahi. Za kraj dana je sačivala i najzvučnije ime - Ernangomez.

Ipak, za Barselonu je i dalje jedno ime na vrhu prioriteta, Nikola Mirotić. Još uvek traje komplikovan proces rastanka, a čitava Evropa nestrpljivo čeka razrešenje.

Jedni pričaju da je bio na korak do potpisa sa Olimpijakosom, pa Panatinaikosom, onda i Zvezdom, pa Olimpiom Milano, Monakom...

Ipak, još uvek se samo pita Barselona koja po svaku cenu želi da se otarasi njegovog ugovora.

Međutim, očigledno ih to za sada ne sprečava da dovode pojačanja za novog trenera Rodžera Grimaua.


tagovi

Vili ErnangomezKK Barselona

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara