Nikola Mirotić (©Starsport)
Nikola Mirotić (©Starsport)

Nastavak najveće letnje sapunice: Mirotić bi mogao da ostane u Barsi, još Srbija realna opcija

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.07.23. | 17:51

Još tri tima se povukla iz trke za potpis iskusnog krilnog centra i MVP-a Evrolige iz prošle godine

Teško da je ikada neki igrač zatresao evropsko tržište kao Nikola Mirotić ovog leta. Otkako je postalo jasno da je na izlaznim vratima Barselone, počele su spekulacije. Iz dana u dan smenjuju se informacije o njegovoj budućnosti.

Bio je viđen u Olimpijakosu, pa se nije ostvarilo. Pisalo se o mamutskoj ponudi Panatinaikosa od 4.000.000 evra po sezoni, pa da ga hoće Monako i da mu je Olimpija Milano najbliža. U čitavoj priči su navodno i Crvena zvezda i Partizan Mozzart Bet. A prema poslednjim informacijama, neće se Mirotićeva sudbina skorije razrešiti.

Izabrane vesti

Najveći problem prave pregovori sa Barselonom oko raskida ugovora jer Katalonci moraju da isplate dve poslednje godine teške tričavih 22.000.000 evra. Mundo Deportivo je pisao da bi dve strane mogle da se dogovore za 15-16.000.000 evra, ali... Eurohoops prenosi da je rastanak sa Blaugranom sve komplikovaniji i da su se Panatinaikos, Olimpija Milano i Monako povukli iz trke za njegov potpis!

Takođe, kako se navodi, nije isključeno ni da ostane u Barseloni. O čitavoj zavrzlami pričao je i predsednik prvaka Španije, Đoan Laporta.

"Mirotić još nije otišao. To nije rešeno, to je ozbiljno pitanje, ugovor koji je tada sklopljen... Mi smo ga nasledili i neodrživ je. Nikola nam je dao mnogo, ali mi pokušavamo da njegov agent to razume, da ako ode u Monako ili Milano, da će imati dobar ugovor i ulogu, ali situacija je poprilično komplikovana. Svi imaju svoje argumente i svako brani svoju stranu", rekao je Laporta.

A gde su tu Crvena zvezda i Partizan? Kako Aris Barkas sa Eurohoops-a navodi, ukoliko se razgovori sa Barselonom oduže i Mirotić tek krajem leta dobije papire, njegova naredna destinacija bi mogla da bude Srbija. Možda i poslednja opcija.



tagovi

Nikola MirotićOlimpija MilanoKK MonakoKK PanatinaikosKK Crvena zvezdaKK PartizanPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara