Šta će biti sa Premijer ligom?

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.03.20. | 12:31

Postoji mogućnost da će se mečevi igrati pred praznim tribinama

Dok su se takmičenja u svim sportovima, zbog sada već pandemije virusa korona, odlagala po čitavoj Evropi, sa Ostrva su tvrdili kako za tim još uvek nema potrebe. Međutim, kada je u utorak potvrđeno da je vlasnik Olimpijakosa, Evangelos Marinakis koji je prisustvovao meču svog tima i Arsenala u Ligi Evrope, pozitivan na COVID-19, Britanci su shvatili da je stvar i te kako ozbiljna te su iz predostrožnosti otkazali meč Tobdžija sa Mančester Sitijem. Pitanje je šta će dalje biti sa Premijer ligom?

Očekuje se da odgovor Kobre, vladinog organa zaduženog za krizne situacije stigne uskoro, što znači da bi uskoro mogao da bude predstavljen krizni plan koji se odnosi na fudbal. Prema navodima Tajmsa, sezona se neće odlagati, već će se utakmice igrati pred praznim tribinama. Svi navijači sa sezonskim ulaznicama, ali i onim za pojedinačne utakmice imaće mogućnost da odložene mečeve isprate iz svojih domova putem strimova.

Izabrane vesti

S obzirom na neprestano širenje virusa korona, utakmice se neće prenositi u pabovima kako bi se izbegla javna okupljanja, a mečevi Premijer lige neće se prikazivati uživo u subotu u standardnom terminu od 15 časova (16.00 po našem vremenu). Veruje se da će emiterima biti dozvoljeno da prenose više od jedne utakmice najvišeg ranga istovremeno, dok će mečeve nižih rangova ljubitelji fudbala na Ostrvu moći će da prate putem iFollow strimova.

Kako i sva sportska takmičenja, Premijer liga i Čempionšip prate instrukcije vlade čiji se stav zasniva na savetima lekara.
“Trenutno nema razloga za otkazivanje sportskih događaja, ali se to može promeniti ukoliko se situacija razvije”, navodi se iz zdravstva u Engleskoj.

U ovom trenutku nema nagoveštaja da se sezona neće prekinuti. UEFA u dogovoru sa evropskim ligama pokušava da isplanira kalendar kako bi se takmičenja završila.
“Uvereni smo da će takav pristup omogućiti igranje mečeva”, rečeno je iz UEFA.

Međutim, La Liga i Serija A već su stopirane, dok Englezi zasad odolevaju. Bundesliga će se igrati pred praznim tribinama.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara