Stara kajla Printezis jači od vremena, Grčka bolja od Turske

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.08.19. | 22:52

Papapetru se povredio, Janis Adetokunbo odigrao još jedan dobar meč

Košarkaška reprezentacija Grčke sigurno je dobila Tursku u drugom meču na Akropolis kupu, uz rezultat 84:70 (24:17, 18:20, 21:20, 21:13).

U prvom meču bez Kostasa Slukasa, koji će verovatno propustiti Mundobasket zbog povrede lista zadobijene u meču protiv Italije u petak, Heleni su pokazali vrlo dobru igru, mada su samo na momente bili u okvirima realnih mogućnosti ovog tima. Grčka je imala dosta problema s organizacijom odbrane, ali i da pronađe adekvatno rešenje na pritisak Turske. Jorgos Printezis, Nik Kalates i braća Adetokunbo pravili su razliku, mada će selektora Tanasisa Skurtopulosa najviše zanimati fizičko stanje Janisa Papapetrua. Iskusni krilni košarkaš morao je da napusti parket i ode u svlačionicu na lekarski tretman zbog snažnog grčenja mišića, a tokom sutrašnjeg dana biće jasno kakvo je stanje njegove povrede.

Izabrane vesti

Grčka je utakmicu prelomila u poslednjoj četvrtini, kada je veliku ulogu odigrao Jorgos Papajanis s pravovremenim reakcijama u reketu, čime je podigao nivo odbrane, a Turska ostala na samo sedam poena u intervalu od sedam minuta. Grčka je tako na tri minuta pre kraja stigla na velikih 13 poena viška (77:64), posle čega je rutinski privela utakmicu kraju.

Najefikasniji u redovima bio je Printezis sa 18 poena, dok je dva manje ubacio Janis Adetokunbo. Papajanis je imao 12, a Kalates 11 poena, uz šest asistencija. Kod gostiju najbolji su bili Furkan Korkmaz s 25 i Ersan Iljasova s 16 poena.

Grčka će u nedelju od 19.30 po srednjoevropskom vremenu odigrati utakmicu protiv Srbije, za kraj Akropolis kupa.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara