Stefan Jović (© Star Sport)
Stefan Jović (© Star Sport)

Stefan Jović na meti Ređo Emilije

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.11.22. | 09:50

Italijanski mediji ističu da je transfer vrlo blizu realizacije

Najavljivao je Stefan Jović da bi posle duže pauze mogao da se vrati klupskoj košarci, pričao je da je blizu dogovora sa klubom iz Evrokupa, međutim mediji u Italiji danas dolaze sa konkretnijim informacijama. Naime, bolonjske dnevne novine Il Resto del Carlino, ističu da je srpski internacionalac blizu dogovora sa Ređo Emilijom.

Tim koji se trenutno nalazi na 12. mestu sa svega dve pobede u nacionalnom šampionatu posle sedam odigranih mečeva. Oni su se pre nekoliko dana rastali sa doskorašnjim plejmejkerom Kasiusom Robertsonom, pa bi nekadašnji igrač Crvene zvezde bio izvanredno pojačanje za tim koji pokušava da se pomeri iz donjeg doma italijanskog šampionata.

Izabrane vesti

"Treniram sa Konstantinom, idem redovno u teretanu, dobro se osećam i potpuno sam spreman za neki novi izazov. Ima ponuda, nadam se da će se ovih dana dogoditi i nešto konkretno", rekao je Jović.

Da je spreman za nove izazove dokazao je i nastupajući za reprezentaciju Srbije u novembarskom kvalifikacionom prozoru. Dao je vredan doprinos u pobedama protiv Velike Britanije i Turske, kojima su se Orlovi značajno približili plasmanu na Svetski kup.

Poslednji klupski angažman imao je u Panatinaikosu gde je povredio preponu, pre toga je sa uspehom igrao u Himkiju, Bajernu, Crvenoj zvezdi, Radničkom iz Kragujevca, a karijeru je počeo u Slogi.

Isti list navodi da Stefan Jović nije jedino ime koje se dovodi u vezu sa Ređo Emilijom. Navodno je na radaru ekipe trenera Masimiliana Menetija i dobro poznato ime u ABA ligi - Deron Rasel iz Mornara.

Svi već znaju kako je Amerikanac počeo sezonu u regionalnom takmičenju. Obarao je rekorde i oduševljavao sve. Sada su te brojke donekle splasle, ali daleko od toga da je interesovanje za Raselom nestalo.

Naravno glavna razlika između Jovića i Rasela leži u činjenici da je srpski internacionalac slobodan u odabiru sredine, dok je Amerikanac pod ugovorom sa Baranima.


tagovi

Ređo EmilijaStefan Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara