Vojislav Stojanović (©ABA LIGA - Krka / Drago Perko / kosarka.si)
Vojislav Stojanović (©ABA LIGA - Krka / Drago Perko / kosarka.si)

Stojanović se raspucao, FMP ponovo slavio! Debitovao Kuzmić, Rebec blistao protiv svoje Krke

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.12.23. | 19:15

Sjajan i Bojan Subotić, Panteri vezali drugu pobedu

FMP se iz uvek neugodne fiskulturne dvorane Leon Štukelj vraća sa pobedom u rukama! Derbi donjeg doma Jadranske lige pripao je Panterima koji su posle dodatnih pet minuta i ozbiljne drame u Novom Mestu bili na ivici provalije, ali su se zahvaljujući nekadašnjem igraču Krke Maticu Rebecu podigli iz nokdauna, uzvratili udarac i ostvarili važnu pobedu za ulazak u nešto mirniji period sezone - 89:87 (17:18, 21:16, 15:27, 28:20, 8:6).

Strašno važnu pobedu uzeli su košarkaši Stevana Mijovića i polako isplivavaju na površinu nakon prilično slabog ulaska u sezonu, daleko ispod svih očekivanja. Lutalo se sa pojačanjima, radile doselekcije, ali izgleda da je klub sada našao dobitnu kombinaciju. Povratnici u redove tima iz Železnika, Matic Rebec, Vojislav Stojanović i Bojan Subotić izneli su najveći teret, a svoj drugi debi za FMP upisao je i Ognjen Kuzmić.

Izabrane vesti

Drama u Novom Mestu dostigla je vrhunac u samoj završnici produžetka. Rebec je herojski pokušao da pogodi trojku sa gotovo devet metara i nije uspeo, pa je domaćin imao napad za drugi produžetak ili pobedu. Najefikasniji igrač Krke sa 15 poena Jan Špan odlučio se da sam rešava napad, krenuo u dvokorak i desnom rukom pokušao da položi loptu na tablu sa leve strane, ali je ostao kratak. Došlo je do gužve u reketu FMP-a u borbi za loptu do koje su ipak stigli gostujući igrači i pobeda je bila overena. Žalili su se košarkaši Krke i tražili faul, ali sudijska trojka je procenila da elemenata za reakciju nije bilo.

Dok su se Krkini igrači žalili, Matic Rebec dobio je zagrljaje od članova uprave i stručnog štaba. Kako i ne bi, kada je u drugom poluvremenu iskočio i ubacio 15 poena uz podeljene četiri asistencije! Bio je saučesnik akcije u poslednjim sekundama četvrtog kvartala, kada je razigrao Bojana Subotića za realizaciju koja je donela produžetak. I ne samo to, na minut pre kraja produžetka strašnom fintom kretnje izbacio je protivničku odbranu iz balansa i zatim položio na tablu čime je doneo FMP-u četiri poena više (89:85). Pre toga je dva uzastopna napada završio Vojislav Stojanović čiji povratak u Železnik definitivno prija svima. Nekada veliki talenat srpske košarke meč je završio sa 21 poenom (8/17 iz igre, 1/4 za tri) i bio najefikasniji igrač utakmice. Za 38 minuta skupio je još pet skokova, te po jednu asistenciju i ukradenu loptu.

Jedan od heroja pobede je i Bojan Subotić koji je zabeležio dabl-dabl sa 17 poena i 11 skokova, te tri ukradene lopte, uključujući i onu iz koje je nekoliko sekundi kasnije izvukao produžetak! Za Pantere je u Novom Mestu pored Rebeca svoj drugi debi zabeležio i Ognjen Kuzmić. Dojučerašnji centar Crvene zvezde odigrao je nepunih 12 minuta, a iako je zabeležio samo dva poena, kontrolisao je skokove i zabeležio ih šest, od toga četiri ofanzivna. Dvocifreni su bili još Nikola Šaranović i Nejt Votson sa po 10 poena, dok je Aleksa Stepanović imao devet poena i šest uhvaćenih lopti.

Posle gotovo ravnopravne borbe u prvom poluvremenu, FMP je bio na ivici ambisa pošto je domaćin uspeo da povede sa devet razlike, a na šest minuta pre kraja bilo je 70:62 nakon poena Nika Bačvića. Ipak, serijom 12:0 usledio je potpuni rezultatski preokret, najviše zahvaljujući Šaranoviću, Stojanoviću i Stepanoviću, da bi posle rezultatske klackalice pobednika ipak odlučilo dodatnih pet minuta košarke.

FMP sada ima pet pobeda, dve više od Krke koja se nalazi na plej-aut poziciji. Potencijalno ozbiljan problem za Krku u nastavku sezone predstavljaće i povrede Darka Planinića i Ajzee Kazinsa.

ABA LIGA - 14. kolo

Četvrtak:

Cibona - Borac Mozzart 97:101

/Aranitović 26 - Tasić 28/

Petak:

Krka - FMP 87:89 (81:81)

/Špan 15 - Stojanović 21/

Studentski Centar - Split 91:92

/Drežnjak 19 - Saliven 28/

Subota:

16.00: (2,70) Zadar (14,5) Budućnost (1,55)

18.00: (1,85) Mornar (hendikep 17,5) Partizan Mozzart Bet (1,85)

20.00: (1,85) Crvena zvezda (hendikep -17,5) Igokea (1,85)

Nedelja:

12.00: (1,80) Mega (14,5) Cedevita Olimpija (2,15)

*** Kvote su podložne promeni



tagovi

Vojislav StojanovićMatic RebecOgnjen KuzmićFMP ŽeleznikABA ligaKrka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara