Komentari na vest

Stvarno nije više ’92, Amerikanci će za olimpijsko zlato morati da uzmu i stranca u ekipu

D

Direwolf

pre 8 meseci

Чињеница је да би Амери били недодирљиви да играју њихови најбољи играчи. Али поента је да више не могу да се спрдају са остатком света шаљући неке леве тимове да покупе злато. Дакле, ако хоћете боље - пошаљите боље. Даље, овај текст даје сјајну анализу неизвесне будућности америчке репрезентативне кошарке, јер у НБА лиги нема више потпуно доминантних Американаца.
p

publika

pre 8 meseci

Činjenica je da je ovo njihov, realno, B tim, sa par momaka iz C tima. To će se videti kada dodju u najjačem(a čak ni to neće biti najjači moguć tim jer se sigurno neće baš svi odazvati) sastavu i pobiju ovu vest kao od šale. Svakako, činjenica je da se Evropa približila dosta SAD-u, i činjenica je da je SAD u periodu stagnacije. Ali ništa to nije čudno, to je jednom moralo da se desi. Videćete za par godina, pojaviće se poneka Afrička selekcija kojoj će izlaz iz grupe biti pod obavezno. Zemlje koje tamo dobijaju od Evrooe i SAD-a ozbiljne kampove, regrutiranja, skautiranja i trenažne uslove, iz genetski fizički tamnoputih igrača mogu mnogo da izvuku. Tako da, kroz par godina će se pojaviti jedna-dve, a kroz 10-15 godina i još poneka Afrička reprezentacija. To je sve normalno. SAD je godinama bila sistemski daleko od Evrope i uspela je da izvlači maksimum. Evropa je mnogo napredovala, a sledeći je crni kontinent.
i

ivan3333

pre 8 meseci

Lilard, Dzejlen Braun ,Tejtum ,Durant i Antoni Dejvis bi se prosetali ovim prvenstvom niko im na 40 razlike prisao ne bi tako da im nikakvi stranci nisu potrebni njima ako se uzima zlato uzece ga.
I

Istinsky

pre 8 meseci

Kolika li je to samo bahatost da Ameri za SP insistiraju na igračima iz NBA, a sa Amerikancima iz ABA lige bi lako uzeli medalju. Evro-ligu da i ne pominjem! Naravno, jedini uslov je da im se negde ne ispreči ova naša Srbijica. Tu spasa nema! Ne bi im pomogao ni MVP cele NBA lige iz prošle sezone!
I

Immobile

pre 8 meseci

@Gandalf.treci Ne fale Kalinić i Lučić čije bi samo iskustvo koje bi doneli bilo neprocenjivo. Ne fali jedan Mitrović koji može da igra i 5,a 4 je gde smo najdeficitarniji. I da ne nabrajam ko fali,a ko ne fali jer nije korektno prema ovim momcima. Sa najvećom dozom nepoverenja, sa potcenjivanjem selektora koji je već bio šampion sveta i to na tlu SAD, sa ogromnim kadrovskim problemima... Jedan ogroman aplauz za ove momke i ovakvu borbu i želju. Premda da i to nisu nimalo naivni igrači i velika je sramota što se toliko sumnjalo u njihov kvalitet. Svi oni igraju vrhunsku košarku u svojim klubovima na najvećim nivoima. Oni su ponos ove zemlje. Srećno sutra, do pobede.
m

monteroo

pre 8 meseci

Ovo su limitirani poluigraci skaci trci udri....a s njima u ovakvim EL utakmicama nije problem... Nema tu klase,kvaliteta...da se tu nacrta bar dva tri igraca lilard kavai pol dzordz ....koji prave razliku ...al njih to ne zanima... Pa Ingram je dobar igrac ali vidi se nateran da se pojavi... Nece ljudi... Pre par godina dremond grin i klej Thompson sta su radili na parketu ono je bilo strasno kao da ih je neko strazarno sproveo na teren.
S

SAOK

pre 8 meseci

Interesantno je da niste nikako objavili da je Srbija došla takođe u B, pa možda i C sastavu...
Z

Zeder

pre 8 meseci

A mozda D pa cak i F sastavu.
G

Gandalf.treci

pre 8 meseci

Ne lupetaj, jedina dva igrača koja nam fale sa svojim kvalitetom su Mićić i Jokić, al pitanje je koliko bibdoprineli sa svojim zalaganjem jer što se tiče zalaganja i borbe za reprezentaciju onda je ovo A tim i tu nema nikakve rasprave!!
p

prti

pre 8 meseci

@Gandalf.treci prvo Micic decko je uvek bio tu za zemlju niko mu ne sme zaboraviti ono kad je igrao a majka mu umrla. Znaci naklon do poda to ni ti koji kakis po portalu ne bi uradio tako da ustani u stav mirno kad pominjes momka. Jokic je Jokic tu rasprave nema svako ima svoje misljenje i svacije prihvatam. Nedostaje i Kalinic koji bi nam bio prva cetvorka realno 3 igraca prve petorke po imenima nema na ovom prvenstvu. Pokisevski od mladjih ima najveci potencijal nadam se da Topic krenuti stazama Tea i Micica. Svakako ovih 12 momaka naklon do poda sta god bude u finalu uspeh kakav se retko vidja na ovom nivou.
L

Lkw

pre 8 meseci

Pa tamo su svi stranci!!! 🤣😂

Proficap

pre 8 meseci

Ameri samo na Olipijadama dolaze sa najjacim sastavom. Tako ce hiti i u Parizu, pa ce biti mnogo drugacije nego sada.
U

Uspesi

pre 8 meseci

Kad dođu sledeće godine Kavaj Lenard, Džejson Tejtum, Devin Buker, Donovan Mičel, Bem Adebajo, Džejlen Braun, Dža Morant, Tre Jang, Entoni Dejvis to će biti prvi tim Amera. Ovo danas je verovatno B tim sa par njih iz C tima. Ingrama, Halibarton, Džekson, Branson i Edvards su dobri igrači, ostali suvo prosek.
U

Ujka Zitko

pre 8 meseci

Kakva je ovo vest????😂😂😂😂 Pa Amerikanci su dosli u 10-tom sastavu,rekreativce poslali da se dokazuju.Zna se da jedino na Olimpijadi,Amerikanci dolaze u NAJJACEM sastavu i onda krece mlevenje svake ekipe.
С

Сале2323

pre 8 meseci

Реално, тим са Тејтумом, Букером, Батлером, Ленардом, Дејвисом, Ејтоном, Морентом, па Гордоном на 4-ци нпр, Каријем и Томпсоном тешко да би изгубио од било ког. Али, чињеница је да их је Европа доста стигла. Нису они толико пали, већ је Европа усвајањем система НБА своје играче подигла поприлично играњем те лиге, а приде својим европским шмеком подигла то на још виши ниво. Кошарку игра данас цео свет. А НБА како се отворио је постао мега бренд, који сакупља играче из целог света, али богами и зарађује као никад силне милијарде. То је и била цена коју је Америка морала платити - продала је свој систем целом свету, а свет их је сустигао. Милијарде долара и евра који се сливају у НБА њих пак добро лече.
n

ne sastavlja se tako ekipa

pre 8 meseci

Da bi neko mogao da igra, mora da bude zdrav, a pojedini pobrojani igraci ne mogu da igraju jer godinama kubure, a i Ejton je sa Bahama. Buker je igrao jako lose na prethodnim OI (iako je paklen igrac), a misljenja sam da Curry sa 35 godina nece igrati. Fiba kosarka je druga igra i to se najbolje videlo na OI kada su dosli sa jako dobrom ekipom, a jedva su uzeli zlato, bas jedva. Morace ozbiljnije da se pripremaju i da vode najbolje, da bi osvojili OI ako sve ostale ekipe dodji kompletne. Mislim, pricaji ljudi kako su sad poslali trecu ekipu, ali niko da kaze da ih je Litvanija tukla bez dva ponajbolja igraca (Grigonis i Sabonis).
p

poručnik

pre 8 meseci

pa samo lud neće shvatiti da Amere samo zanima olimpijada,tu deru svakoga
m

mordd

pre 8 meseci

Pa gubili su i 98.
R

Ris

pre 8 meseci

98 su iz nekog razloga poslali igrace sa koledza i amere koji su igrali u evropi. Nije bilo NBA igraca. Zasto je to bilo tako nemam pojma
К

Кљаки

pre 8 meseci

@ris Био штрајк у НБА. Зато Дивац није играо 1998 за нас.
n

niszvezds

pre 8 meseci

Tzv lockout...cela sezona je krenula sa mesec dana zakašnjenja zbog toga...
v

vlada1313

pre 8 meseci

au brate tekst je mozda i imao smisla dok pred kraj nisi poceo da nabrajas igrace koje imaju...onda stvarno stontas da je ovo sto su poslali neka grupa gradjana 😂
Z

Zeder

pre 8 meseci

I Jos doda “Nije bas da ulivaju strah i lede krv u zilama “ 🤣🤣
S

SezonskaJakarta

pre 8 meseci

Preterani su i uvodni "kadrovi": "Litvanja ih je udarila pesnicom u nos". Odatle, otprilike, počinje da šiklja mastilo, slova dobijaju primese živih bića, smisao kartu za beg iz teksta. Ali, čak i kad osetno navijaju za neki tim, ili za neki potez, autori ovdašnjih tekstova ljudski prilaze stvarnosti. Nisu ljige. To je bitnije od svakog njihovog autogola, iako ... moraju da porade na mnogo toga. Na mnogo toga.
K

Kazablanka

pre 8 meseci

@jakarta, stvarno nisi zanimljiv niti zvucis pametno, samo si snob nevidjeni.
j

jojoglavi

pre 8 meseci

hakim i juing nisu todjeni u americi tako da su stranci koliko i embid
d

disco cigareta

pre 8 meseci

Ako Blažo Đurović kaze to mora da je tako...
a

arroyo

pre 8 meseci

ahahahahahahahaha koja iluzija, njihov fazon sedmi tim je jedva izgubio. Na olimpijadi ocekujete da dolaze i Kari i Tejtum i Dejvis i Batler i bas bih voleo da vidim sta ce nasi kladionicarski eksperti onda da kazu
A

Aruna Dindane

pre 8 meseci

Fazon,skola ti je pocela,vezbaj funkcije ili sta se vec uci u drugoj srednje
M

Mitros

pre 8 meseci

Oni u proseku svako treće svetsko prvenstvo shvate ozbiljno. Zadnji put su se skupili za svetsko 2014 i odrali sve sa po 30 razlike. Olimpijada im je bitna i realno teško da će ih tu neko skinuti u dogledno vreme, jednom je valjda Argentina uspela i od tad niko, čak ni mega timovi Jugoslavije i Španije koji su imali ozbiljan kvalitet. Tačno je da imaju sve slabije igrače ali opet da su došli recimo samo Dejvis i Buker vrv bi pobedili, ovako su poslali premlad tim. Generalno poređenje Amerike i bilo koje zemlje nije fer jer su oni faktički kontinent. Pravo je pitanje da li bi oni dobili kombinovani tim Evrope sa recimo Dončićem, Jokićem, oba Bogdanovića, Valančijunasom izd. Realno tu se vidi koliko su pali jer sam siguran da bi taj tim teško dobili i u najboljem sastavu.
A

Arnaut Cecen

pre 8 meseci

Nema vise tih Amera ! Svako vreme nosi svoje breme ! Svemu dodje kraj
m

marebtr

pre 8 meseci

pobedi ih na olimpijadi hahahahahhahaha
n

nemanja1512

pre 8 meseci

pa ako je tako kao sto onaj smarac brkati prica i vi sto piste, zasto ih niko nije dobio na zadnje 4 olimpijade?? njih jednsotavno sp ne zanima i to je to... al sta vredi krece lozenje
n

nece biti

pre 8 meseci

Dobila ih Francuska na proslim OI. Da im nije bilo Durenta ne bi uzeli zlato to je sigurno. 2012 i 2008 su doveli zaista sve najbolje sto imaju i Spanci su im bili na loptu (2008 ih spasao Bryant, 2012 Durent). 2016 smo im mi u grupi imali sut za produzetak, u finalu smo pali, ali su dosli u jakom sastavu bas. Ali cim se Durent oprosti (koji apsolutno dominira po Fiba pravilima) imace problem (Curry- ja ne ocekujem da igra, a ostali napadacki ne mogu tako da dominiraju, kao sto Lebron nije mogao da dominira po ovim pravilima. I 2004 su imali prejak sastav na papiru, pa se nisu proveli bas nesto). U prvoj petorci lige godinama ne dominiraju. Da li i dalje mogu da sastave najbolju ekipu, apsolutno da, ali morace da se spremaju ozbiljno i dugo inace se nece proslaviti.
P

Prcko33

pre 8 meseci

Ljudi ne budite smijesni, ameri ce na zalost uzeti Olimpijadu sa pola snage , ljudi su miljama timski ispred svake ostale ekipe na svijetu! Ponovicu opet jako "tanko" i lose prvenstvo , mi smo idealno prosli i najveci smo dobitnik ! Ali se iskreno nadam da cemo za olimpijadu biti mnogo bolji i kompletniji!
M

Miki1212

pre 8 meseci

Sa pola snage definitivno neće.Prvi su favoriti,to je činjenica. Sa Embidom kao Amerikancem možda i izraziti ali neće baš svi najbolji im doći. LeBron verovatno neće ali i da dođe, to više nije ona odbrambena aždaja,Durent, Klej,Drejmond padaju u formi,Kavaji,Džordž i Dejvis više leče povrede nego što igraju. U ovom času najbolje što SAD ima su Batler,Tejtum,Kari,Lilard, Edvards. Nema stabilnog centra i niko ih se više ne plaši kao pre. Opet su prvi favorit ali da je sasvim moguće da ih neko natera da igraju na plej-off nivou, sasvim je moguće
A

Aruna Dindane

pre 8 meseci

Bravo redakcijo za tekst,pisao sam o ovome pre par dana,samo sto ovim nasim klincima ne mozes objasniti da Lebron i Kari nece igrati do 50 i da je ovaj tim Amerike uz jos 2-3 igraca njihov realni rooster,tvit Lebrona gde posle poraza od Nemaca nabraja sve veterane koje planiraju da posalju na olimpijadu govori o tome da im je usla voda u usi
D

Dzi

pre 8 meseci

Buker ok Dieron fox ok ali sitan za fiba kosarku Micel je ok Edvards je ok i to je to Adebajo je neuhranjen centric kog fiba centri jedu za dorucak... Morant i jang voleo bih da igraju to su dva neuka mentola kao i braun iz bostona Tejtum je primadonica... Ove penzose svete krave ne vredi komentarisati to je sve debelo lazno i prevazidjeno...na fiba turniru Nikola Jovic je Batleru tata... Recimo. Potentan je D.Micel...potentan je suter buker...iako je gadan ovako likom...i to je to... Realno jedini kog bi uzeo stranog je Gordon u paru sa Jokicem... Uzece embida jadnika i to je to .. Ali doba lazne dominacije je zavrseno .igra je oslobodjena postala je globalna... Tesko njima da ex yu pocne da igra Am fudbal...i to da im se uzme...jer su lazna plasticna izmisljenja zemlja koliko i pokojni sssr.
d

disco cigareta

pre 8 meseci

Ne zanosi se sinovac
B

Bravo bravo

pre 8 meseci

Buker gadan, embid jadnik, jang mentol, lebron penzioner… kakvi pridevi dolaze iz nekog srbskog kokosinjca za americke kosarkase. Svaka cast mami i Tati koji su te tako lepo vaspitali. Ponosimo se tobom srbski junace.
D

Dzi

pre 8 meseci

Zao mi je nba svedoci...zao mi je...pozdrav iz kokosinjca..tezak dan za vas sledbenike svetih nba krava. Srbijaaa breeee !
A

Avenger

pre 8 meseci

Mislim da se sada samo pokazala njihova škola košarke kakva je. Umeju igrati odbranu 1 na 1, ali se ne snalaze na preuzimanjima najbolje. Čisto iz snimaka se može primetiti da su generacije pre 2000-e bile i u odbrani žestoke.
S

Surova tru

pre 8 meseci

Ameri za Svetska prvenstva samo da pozovu 12 najboljih Amera koji igraju u Evropi - dobro se spreme, i osvajali bi glat svako zlato na SP-u.
d

d. g.

pre 8 meseci

Možda si u pravu. Ali to je samo dokaz da je košarka van nba ozbiljno napredovala.
Z

Zeder

pre 8 meseci

Napredovala je jer svaki evropski tim ima 3 americka kosarkasa koji su nosioci igre.
d

djapetooo

pre 8 meseci

Lepo kaže Stiv Ker košarka se globalizovala. U smislu da su ubacili kosarkase sa svih strana sveta, time povecavajuci gledanost, reklame, TV prava i sve sto prati (npr.gledanost NBA kod nas je veca cim imamo svog igrača, Jokaru,klinci nose dresove itd.) Igrači su danas u svim najjacim sportovima preoptereceni, pogotovu ti vodeći, najbolji, od njih se stalno nesto očekuje. To ubija sport, to je postao biznis. Ameri nisu poslali najbolje igrace, da bi svi bili zdravi i orni za 100 i kusur tekmi u NBA sezoni i zato po meni nisu ni zaslužili i drago mi je da osvoji neka reprezentacija sa srcem i dušom. To mozda mogu biti Nemci, jer su svi dosli da igraju za svoju zemlju. Ipak nadam se da cemo to biti mi, jer igramo sa drugim timom, izgaramo za taj dres, nismo uzeli te neke strance u timu, nismo po imenima favoriti, ali saljemo svetu super poruku sta je poenta sporta i kako se voli i postoje svoja zemlja. Srecno sutra do zlata junaci :)
@

@@@@

pre 8 meseci

Kakve su ovo gluposti. Amerika za klasu bolja od drugih. Sačekajte olimpijske igre pa ćete da vidite.

КоТоГовориИстину

pre 8 meseci

Ко све може да пише о кошарци! Сине, па американци су и 92 имали странца! Чуо си за Патрика Јуинга?!
R

Realno je

pre 8 meseci

Amerikanci dogodine šalju tim: Curry, Irving, Lillard, Booker, Thompson, Edwards, Ingram, LeBron, Durant, Davis, Embiid, Adebayo
G

Ghost77

pre 8 meseci

I Jokic Nikola od Kolorada!
n

ne ide to tako lako

pre 8 meseci

Taj tim je ozbiljna gerijatrija...ne znam da li su u dve sezone spojili sedam dana da su svi bili zdravi...vecina glavnih zvezda je matora, to su momci koji ce imata 34/35 godina sledece godine (neki i vise) i ne mogu da isteraju ni celu sezone, pa nije realno da igraju na OI...imaju oni brutalnu ekipu da sastave i posalju, ali ce morati cak i u tom slucaju ozbiljno da se spremaju inace ce se bas lose provesti
s

slabo se prati

pre 8 meseci

Embid ne igra za USA, igrace za Francuze na OI
D

Delije 1989

pre 8 meseci

Pa i te ‘92. da smo igrali na olimpijadi u kompletnom sastavu ne znam kako bi se proveli!Ovako mi nismo ucestvovali, a Hrvati su im pružili solidan otpor.Nabedjeni i iskompleksirani Amerikanci!
Х

Х Х

pre 8 meseci

Тим Југославије би их вероватно победио. Ми смо имали јачи тим од Хрвата, а они су играли финале. Не смем да замислим каква би екипа била.
a

arroyo

pre 8 meseci

ne blamirajte se, bilo bi 30 razlike za njih lagano i kraj price