Tompkins i Giedraitis (©ABA liga)
Tompkins i Giedraitis (©ABA liga)

Superliga idealan poligon da Tompkins i Giedraitis zavrede nove ugovore

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.05.24. | 13:41

Izvesno je da će prekobrojni stranci za domaće prvenstvo biti Džavonte Smart, Majk Tobi, Fredi Gilespi i povređeni Adam Hanga

Sem prilike da osvoje petu tripl krunu u klupskoj istoriji i tako prestignu najvećeg rivala, završnica Superlige pruža idealnu šansu pojedinim igračima da uvere stručni štab na čelu sa Janisom Sferopulosom kako zaslužuju da i naredne sezone nose crveno-beli dres. To se pre svega odnosi na Treja Tompkinsa i Rokasa Giedraitisa, dvojac kojem na kraju ove sezone ističe ugovor sa novim jadranskim šampionom.

Crveno-beli imaju fore do sutra do 16.00 časova da odluče koja četiri stranca će se naći u timu za domaće prvenstvo. Izbor je, barem tako deluje, očigledan.

Izabrane vesti

Jasno je da zbog povrede u timu neće biti Adama Hange za kojeg je sezona još ranije završena, dok zbog minimalne ili nepostojeće uloge u plej-ofu regionalne lige, može da se pretpostavi da su epizode Džavontea Smarta, Majka Tobija i Fredija Gilespija na Malom Kalemegdanu završene. Nije isključeno i da se već za koji dan taj tercet uputi za Ameriku.

Time od legionara za napad na treći trofej u sezoni, koji počinje u petak (20.30) protiv FMP u prvom polufinalnom duelu, uz Giedraitisa i Tompkinsa, ostaju još Džoel Bolomboj i Jago Dos Santos. S obzirom da njih dvojica imaju važeće ugovore i za narednu sezonu, kao i činjenica da su imali značajan doprinos u povratku ABA titule, nema sumnje da se na njih računa i od naredne jeseni.

Giedraitis i Tompkins nisu bili toliko zapaženi. Prvi je dosta kuburio sa šutem u finalnoj seriji, ali je odigrao neke dobre defanzivne sekvence, dok je drugi tek u nekoliko navrata pokazao kvalitet zbog kojeg je toliko dugo bio deo madridskog Reala. Iako se poslednje vreme priča kako su već započeli razgovori sa Litvancem oko produžetka saradnje, predstojeće utakmice sa "panterima" pa onda i eventualno novo finale sa Partizanom mogu da otklone bilo kakve dileme oko toga da li na njih dvojicu može da se računa za dalje.

Tompkinsov slučaj je posebno specifičan jer je prva dva meseca od dolaska proveo na oporavljanju od povrede, da bi prve minute dobio tek u završnici ligaškog dela ABA lige. Početak je bio spor, ali je iz utakmice u utakmicu sve više krenuo da hvata ritam i nagovesti da u njemu još ima materijala za ozbiljnu košarku. Kao nekome kome su utakmice preko potrebne, za očekivati je da Amerikanac u Superligi dobije značajne minute, kao možda i mlađani Andreja Kostić, jedan od najvećih klupskih talenata koji je za prvi tim već debitovao na ovogodišnjem Kupu i Nišu.


tagovi

KK Crvena zvezdaRokas GiedraitisTrej Tompkins

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara