Foto: AFP
Foto: AFP

Šutersko veče Bulsa: Lonzo sipao trojke, Karuzo skoro perfektan, Dončić stao na korak od tripl-dabla

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.11.21. | 05:05

Boban Marjanović proveo samo minut na terenu

Ima tih noći kada vas baš sve hoće. Kao večeras košarkaše Čikaga. Ekipa Bila Donovana imala je strašno šutersko veče u okršaju sa Dalasom, pa je u okršaju timova koji su do večeras imali identičan skor (7 pobeda, tri poraza) rutinski slavila i stigla do četvrtog vezanog trijumfa nad Maveriksima - 117:107.

Kada Dalas pretrpi ovako gladak poraz da se pretpostaviti da je Luka Dončić odigrao nešto slabiju partiju, međutim, slovenački košarkaš još jednom je bio na svom nivou, ubacio je 20 poena, zabeležio deset asistencija i samo su mu još dva skoka falila za tripl-dabl. Imao je čak i podršku u Kristapsu Porzingisu (22 poena, 12 skokova) i Tima Hardaveja (21 poen), ali je Čikago imao previše raspoloženih igrača.

Izabrane vesti

Demar Derozan je ubacio 17 poena, uhvatio sedam lopti i upisao šest asistencija, Nikola Vučević je stigao do dabl-dabla (18 poena, 10 skokova), Zek Lavin je bio najefikasniji pojedinac meča sa 23 koševa, a posebno šuterski raspoloženi bili su Lonzo Bol i Aleks Karuzo.

Bol je istakao u šutu za tri poena, njime je uostalom i upisao sve poene večeras (21), uz procenat šuta od 70 odsto (7/10) izvan linije 7,24! Karuzo je s druge strane gotovo perfektno gađao iz igre (6/7), a veliki posao odradio je u trećoj četvrtini kada je sa 11 poena odveo Čikago na 95:80 pred poslednjih 12 minuta.

Dalas ni u jednom trenutku poslednje deonice, štaviše, prednost je u nekoliko navrata iznosila maksimalnih 17 poena razlike, ali su Maveriksi koliko-toliko uspeli da ublaže poraz, svoj četvrti u sezoni.

Sprski centar Boban Marjanović je u poraženom timu proveo jedan minut na parketu i za to vreme uspeo da zabeleži jedan skok.

Aleksej Pokuševski, drugi srpski košarkaš koji je nastupio večeras, odigrao je 20 minuta u trijumfu Oklahome nad Nju Orleansom - 108:100. Pokuševski je zabeležio četiri skoka, tri asistencije i isto toliko poena, uz katastrofalan šut iz igre 1/8.



tagovi

Dalas MaveriksMajami HitLonzo BolLuka DončićNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara