Foto: ©Shutterstock
Foto: ©Shutterstock

Sutra se donosi odluka o nastavku košarkaške sezone u Turskoj

Vreme čitanja: 1min | ned. 10.05.20. | 17:41

Nacionalni savez sazvao sastanak na kojem će biti razmatrani eventualni termini za završnicu

Turska je bila jedna od zemalja koja je ponajviše odolevala kada je reč o zaustavljanju košarkaških nadmetanja. I dok su svi ostali zaustavili loptu, igrači u ovoj državi su bez ikakvih problema nastupali, iako je među njima bilo onih koji se nisu slagali sa datom odlukom. Na kraju, razum je preovladao, pa je košarka i tamo stala u apsolutno svim rangovima.

Kada je takmičenje konačno prekinuto, tamošnji savez je objavio da će odluka o nastavku biti doneta do poslednjeg dana aprila. Međutim, kako je vreme odmicalo, a broj slučajeva zaraze virusom COVID-19 rastao, Turska košarkaška federacija saopštila je da će nastaviti da prati situaciju u narednih deset dana, nakon čega će se oglasiti.

Izabrane vesti

I zaista, savez je danas objavio da je dogovoreno da se svi klubovi iz prvog dva ranga sastanu sutra kako bi se donela konačna odluka o nastavku aktuelne sezone. Nije sasvim jasno da li bi se takmičenje nastavilo u istom formatu ili bi došlo do određenih izmena, ako bi, naravno, uopšte bilo nastavljeno.

Ranije tokom meseca, Hedo Turkoglu, predsednik Košarkaškog saveza Turske izjavio je da želi da se takmičarska godina završi što je pre moguće, kako bi se izbegli dodatni problemi za klubove, među kojima se svakako ističu oni finansijski.


tagovi

TBL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara