Matijas Lesor i Balša Koprivica (© Star sport)
Matijas Lesor i Balša Koprivica (© Star sport)

Tajna napretka Partizanovih tornjeva - tuča na treningu!

Vreme čitanja: 4min | čet. 17.03.22. | 10:10

Balša Koprivica je posle sjajnog izdanja i dabl-dabl učinka protiv Metropolitana pričao kako izgledaju treninzi crno-belih

U avgustu prošle godine prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović je najavio dolazak igrača koji će predstavljati budućnost kluba, ali i srpske košarke. To je bio Balša Koprivica, centar rođen 2000. godine koji je već bio deo mlađih kategorija kluba iz Humske, ali školovanje stekao u Sjedinjenim Američkim Državama. Znalo se, kada je došao da ga čeka težak dril kod Željka Obradovića, uostalom isti taj dril je prošao Balšin otac Slaviša, ali teško da je neko očekivao da će golobradi gorostas ovakvom brzinom napredovati. Čini se da iz meča u meč Koprivica igra duplo bolje, da nešto novo nauči, primeni... Najbolje je to na svojoj koži osetio Metropolitan koji je bio pregažen od strane visokih igrača Partizana, a posebno Balše koji je imao 14 poena, 13 skokova i tri blokade.

Crno-beli su do 10. pobede u Evrokupu došli na plećima mladog Balše koji nije hteo sebe previše da ističe, ali je zato otkrio kako izgledaju treninzi i šta je ključ napretka.

Izabrane vesti

Ipak, prvo malo o meču sa Francuzima. Umeo je Partizan da kiksne ove sezone u određenim situacijama kao što je bila ona sa Lijetkabelisom u prošlom kolu. Pre tog meča Partizan je zablistao protiv Crvene zvezde, a onda bez goriva u motoru došao u Litvaniju. Sada su crno-beli odigrali sjajno u Podgorici protiv Budućnosti, ali nisu sebi dozvolili bilo kakav pad protiv Metropolitana.

"Mislim da smo ušli sa mnogo energije i to je bilo najbitnije. Zadnjih dve tri nedelje kada smo igrali dobro, a narednu utakmicu smo ulazili bez energije, sada je super što smo vezali dve dobre utakmice protiv dve kvalitente ekipe", počinje Balša koji se osvrće na svoje zadatke:

"Bio sam fokusiran da uhvatim što više skokova, da igram odbranu i donesem energiju".

Energiju je doneo u to nema dileme. Već u prvom napadu je udario spektakularnu blokadu, tribine su odmah eksplodirale, a saigrači na klupi su poskakali.

"To je nešto što pokušavam svaki napad, da lupim rampu, a ako ne uspem barem pokušam da poremetim izbačaj protivnika, to je ceo cilj moje odbrane. Nekada se desi da udarim malo više lopti, nekada ne, ali se uvek trudim da sprečim koš".

Koprivica je debitovao u Evrokupu sa šest poena i četiri skoka protiv Hamburga u prvom kolu... nekoliko meseci kasnije upisuje dominantan dabl-dabl učinak. Pitanje se samo postavlja. Šta je ključ napretka?

"Treninzi... Ima tu jakih duela na treningu bez dileme. Imamo tri grupe na treningu koje se rotiraju. Stalno igramo jedan na jedan, ja i Matijas, pa Tristan, Alen, Zek... sve četvorke i petice igramo jedan na jedan i dosta se udaramo, navikli smo na taj nivo fizikalija i faula pa kada utakmica dođe onda je lako".

Među poslednjim kockicama u mozaiku Partizana bio je baš pomenuti Matijas Lesor. Snažni i eksplozivni centar se uklopio u crno-beli sistem, a on i Balša su udarne ugle na petici. Protiv Metropolitana je Lesor zabeležio devet poena i četiri skoka za nešto manje od 19 minuta u igri.

"Sjajan momak je Balša i vrlo talentovan košarkaš. Video sam da ima veliki potencijal čim sam došao u klub, na prvom treningu", kaže Lesor za Mozzart Sport i odmah se nadovezuje na priču o žestokim treninzima:

"Sve je to sa ciljem da napredujemo, kako individualno tako i timski. Protiv Metopolitana smo pokazali da možemo u kontinuitetu da budemo na visokom nivou, obezbedili smo drugu poziciju i to je najbitnije".

Posle meča sa Francuzima mladi igrači Partizana dobili su pohvale od Željka Obradovića. Prvi Koprivica, ali i Tristan Vukčević koji je zaigrao u poslednjoj deonici u sredu uveče. Bilo mu je potrebno samo osam minuta da postigne osam poena.

"Balša je imao izvanredan učinak, 14 poena, 13 skokova i tri rampe, što je izuzetno. Tristan u sebi ima to što ima, na početku je karijere. Mora da igra mnogo čvršće i agresivnije u oba smera. Sve su to stvari koje će on u međuvremenu da shvati, verujem da će u budućnosti biti neko ko će mnogo da pomogne ovom timu. Zaista to očekujem od njega, kao i od svih mladih igrača. Ali, tu dolazimo do toga da pričamo o tome kakav je tim napravljen, zato svako od njih mora da bude spreman da pomogne", rekao je Obradović.


tagovi

Balša KoprivicaMatijas LesorKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara