Odbraniti tron u Bahreinu - vraški težak posao

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.03.20. | 13:47

Al Muharak ima šansu da se domogne čela tabele

Odbraniti tron u Bahreinu je pravi podvig. Evo već deceniju nijedan šampion nije uspeo da dve godine zaredom ostane vladar ove arapske države, sastavljene od 33 ostrva, na južnoj obali Persijskog zaliva. Najtrofejniji klub u Kraljevini Al Muharak, ima priliku da se domogne čela, a put vodi preko branioca krune...

Do kraja sezone preostalo je još sedam rundi, a vodeći Al Hid ima samo tri boda prednosti, ali i meč manje u odnosu na Al Muharak. Baš taj duel momci Markosa Pakete, iskusnog trenerskog lisca koji u biografiji ima mlađe selekcije Brazila, reprezentaciju Saudijske Arabije, Al Hilal, Zamalek i Botafogo, igraju danas protiv vladajućeg šampiona Al Rifa (16.30).

Izabrane vesti

Radi se o zaostaloj utakmici prvog kola bahreinske Premijer lige. Domaćin je trenutno na drugom mestu i u sjajnoj je formi sa 10 vezanih trijumfa u svim takmičenjima, dok su gosti četvrtoplasirani sa sedam bodova zaostatka za rivalom. U međusobnim dvobojima Al Rifa ima tri slavlja zaredom, ali je sva prilika da se taj niz danas prekida.

Statistički parametri otkrivaju da su Rifa i Muharak ekipe koje igraju duele sa najviše golova u ligi. Rifa čak 4,70 po meču, domaćin dosta manje 3,20. Rifa je igrala 3+ na deset proteklih susreta, a postigla je najmanje dva gola na šest vezanih ligaških gostovanja. Takođe, barem dva puta je tresla mrežu na 11 od poslednjih 12 mečeva. Sa druge strane, Al Muharak je postigao tri ili više pogodaka na šest od prethodnih devet domaćinstava.

Spektakl u najmanjoj arapskoj državi...

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara