Tako je to kada igrate u šampionskom klubu...

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.02.19. | 18:30

Mali koraci ka velikim delima

Došlo je vreme za temeljno slaganje utisaka sa tek završenog Kupa Radivoja Koraća u Nišu, a ako pitate Aleksa Renfroa - Partizanovo učešće na završnom turniru nije moglo bolje da prođe.

Nadigran je najveći rival, proslavljena titula sa navijačima, a proces oblikovanja ekipe započet pod komandom Andree Trinkijerija ide u pravom smeru. Novopečeni MVP srpskog Kupa ostavio je prilično jak utisak u tri odigrane utakmice, pošto je u dva navrata koketirao s tripl-dabl učinkom. Konkretno, u jučerašnjem finalu protiv Crvene zvezde nedostajala su mu svega tri skoka kako bi stigao do ovog, nimalo jednostavnog poduhvata za košarkaške prilike u Evropi. 
"Napravili smo samo jedan mali korak u pravom smeru. Zaista smo se borili do poslednje kapi znoja. Jesmo pobedili samo sa dva poena razlike, ali to jasno pokazuje koliko je utakmica zaista bila teška i neizvesna. Ovo je velika stvar za ceo klub, igrače i naše porodice. Hteo bih da se zahvalim treneru i saigračima što smo zajedničkim snagama došli do pehara. Uživamo u ovim momentima", ističe Aleks Renfro u razgovoru za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

S obzirom da mu je boravak u Humskoj 1 počeo uspešno, nekadašnji član Baskonije, Albe, Barselone, Bajerna, Galatasaraja (...) nije krio zadovoljstvo posle zbog svega što je postigao u manje od dva meseca boravka u Srbiji.
"Presrećan sam. Nisam zadovoljan, ali sam srećan. Jer, tek smo krenuli u pravom smeru i pravimo dobre stvari. Verujem, opet, da možemo da budemo još mnogo bolji i to me baš raduje. Nalazimo se u odličnoj poziciji i sada treba samo da nadogradimo ovaj uspeh", kaže Renfro i nastavlja:
"Treba ceniti svaku priliku kada možemo da uzmemo pehar, a pogotovo kada ga osvojimo. Nadam se da iz ove priče možemo da izgradimo nešto mnogo dobro, da poguramo sebe i preko limita kako bismo napravili velike stvari".  

Istom se nada još jedan novajlija u crno-beloj opremi - Nikola Janković. Posle ne tako dobre epizode u Španiji, stigao je u Partizan na zahtev Andree Trinkijerija i ubrzo pokazao da ima svoju, jasno iscrtanu poziciju u timu.
"Svi znamo koliko ovo znači svim klubovima u Srbiji. Ovo je stvar prestiža i jako me raduje što smo kup uzeli drugu godinu zaredom. Utakmica na jednu loptu, mogla je da ode na u jednu ili drugu stranu. Imali smo strpljenje i sreću da pogodimo neke bitne šuteve. Bila je tvrda i teška utakmica za sve, Zvezda je takođe igrala jako dobro. Mali broj poena, nije bilo previše atraktivne igre, ali je bilo čvrsto. To je derbi kakav i treba da bude", priča nam Janković, kome je ovo druga Žućkova levica posle istorijskog uspeha sa Megom 2016. godine. 

Janković je u Partizan stigao samo nekoliko dana posle Renfroa, ali je baš kao i momak sa pasošem Bosne i Hercegovine postao jako bitan šraf Parnog valjka. Siguran je da će pehari opet biti deo Partizanove svakodnevnice i da će se klub vratiti u evropski vrh.
"Ništa ovo ne bi trebalo da bude iznenađujuće, pošto smo deo šampionskog kluba. Ovo treba da bude normalna stvar za sve nas".

Nema dileme da je Partizan ovim poduhvatom sebi obezbedio jak vetar u leđa za završnicu Jadranske lige i početak plej-ofa, u kojem će se voditi nikad čvršća borba za tron regionalnog takmičenja.
"Svaki trofej daje samopouzdanje celoj ekipi, jasan znak da se krećemo u pravom smeru. Da gradimo lepu ekipu i da imamo dosta potencijala da napredujemo dalje".

Crno-bele sada čeka dvonedeljna pauza zbog poslednje dve utakmice kvalifikacija za Mundobasket, a onda u prvim danima marta čeka ih novi večiti derbi, ovog puta u Jadranskoj ligi.  

Foto: Star SportKSS.rs


tagovi

Aleks RenfroKup Radivoja Koraća 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara