Valter Tavares (Star sport)
Valter Tavares (Star sport)

Tavares i Real se dogovorili na pet godina

Vreme čitanja: 1min | uto. 28.05.24. | 12:40

Iskusni centar će završiti karijeru u Madridu

Gotova je i saga oko budućnosti najdominantnijeg centra evropske košarke Valtera Tavaresa. Džin sa Zelenortskih Ostrva je dogovorio proužetak saradnje sa Real Madridom na čak pet godinha, javlja Encestando.

Tako je stavljena tačka na višemesečne spekulacije o odlasku Tavaresa u NBA ili neki drugi evropski klub. Hteo ga je i Dubai, pominjao se Panatinaikos ali Kraljevski klub se izborio da zadrži jednog od nosilaca igre.

Izabrane vesti

Finansijski detalji dogovora nisu poznati, ali se ranije spekulisalo da Tavares ima ponude vredne preko 3.000.000 evra neto po sezoni. S obzirom na dužinu novog ugovora u Madridu, možda je plata manja ali je zato budućnost rešena. Madridski As piše o ugovoru vrednom oko 4.000.000 evra bruto godišnje.

Tavares ima 32 godine i ako ispoštuje ugovor u Realu do kraja, to bi značilo da će tamo i da završi karijeru. Real je tako rešio jedan od najvećih problema s obzirom da je već izgubio drugog centra Vensana Poarjea koji se dogovorio sa Efesom.

Ostaje da se vidi epilog priče oko novog ugovora za Marija Hezonju kojeg žele Barselona i Panatinaikos, kao i da li će biti moguće vratiti Usmana Garubu iz NBA lige.


tagovi

KK Real MadridValter Tavares

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara