Teo isključen, prvi poraz Virtusa! Zvezdin bivši talenat dabl-dablom bacio lidera na kolena

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.12.19. | 20:06

Marković ostao jednocifren

Deset utakmica i deset pobeda imao je Virtus iz Bolonje pred odlazak na gostovanje Kremoni, a onda je baš tamo zagnjurio u vodu od samog starta i do kraja nije uspeo da ispliva na vrh. Sjajni domaćin vezao je petu uzastopnu pobedu u domaćem šampionatu i tako je postao prvi koji je uspeo da uzme vredan skalp timu Aleksandra Đorđevića - 78:66.

Skandalozno loši su bili i jedni i drugi na šutu za tri poena, a Kremona je najveću razliku napravila na skoku. Prosto deluje neverovatan podatak da su domaći već do kraja treće deonice imali više od 40 uhvaćenih lopti, što u defanzivnom, što u ofanzivnom delu. Na kraju, meč su završili sa čak 55 skokova na svom kontu, naspram "svega" 35 Virtusovih.

Izabrane vesti

Najefikasniji kod domaćih na kraju je bio odlični Sonders koji je ubacio čak 25 poena, a istakli su se još i Vojislav Stojanović, bivši košarkaš Crvene zvezde i FMP-a sa dabl-dabl učinkom (10 poena, 11 skokova), kao i Hep koji je imao po 11 poena i skokova.

Nakon uvodne rezultatske klackalice, reč je u svoje ruke preuzeo domaćin, koji je serijom 12:0 uspeo da ode na dvocifrenu prednost koju je uspešno čuvao tokom čitavog prvog poluvremena. Kremona se u jednom trenutku odlepila na ogromnih 16 poena prednosti, ali je Đorđevićev tim donekle odreagovao i spustio je distancu na 12 poena pred odlazak na veliki odmor.

Tek u trećoj četvrtini Virtus je zaigrao nešto angažovanije i uspeo je da spusti razliku ispod dvocifrene. Malo po malo, Kremona je počela da gubi konce. Kao da se uplašila pobede protiv poznatijeg rivala…

Ali realno gledano za to nije imala potrebe, pošto je ranije imala odličan recept kako da se izbori sa borbenim Virtusom. Dobila je četiri od pet njihovih poslednjih međusobnih okršaja, uključujući i onaj u polufinalu Kupa krajem prošle sezone.

I domaćin kao da je to shvatio i odlično je odreagovao u poslednjih pet minuta.

Kremona je ponovo krenula u veliki nalet, vezala je nekoliko dobrih poseda i odlepila se na dvocifrenu razliku na oko tri minuta pred kraj meča. Teodosić je baš u tim trenucima zaradio drugu tehničku grešku i isključenje. Bio je to put bez povratka za Đorđevićev tim koji je morao da se pomiri sa prvim neuspehom u domaćem šampionatu. I to prilično ubedljivim, što može da bude alarm u pravi čas pred važne borbe u Evrokupu za sastav našeg bivšeg selektora.

LEGA A - 12. KOLO

Subota
Fortitudo Bolonja - Trento 93:68

Nedelja
Breša - Pistoja 86:74
Pezaro - Milano 65:71
Brindizi - Dinamo Sasari 77:83
Kantu - Vareze 74:67
Kremona - Virtus Bolonja 78:66
19.00: Trevizo - Ređijana
21.00: Virtus Roma - Trst

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara