Tornike Šengelija (Screenshot - twitter.com)
Tornike Šengelija (Screenshot - twitter.com)

Težak udarac za Gruziju, Šengelija povredio rame i najverovatnije propušta Evrobasket

Vreme čitanja: 1min | sre. 24.08.22. | 22:09

Bojazan je da je došlo do preloma

Savladali su košarkaši Gruzije selekciju Holandije u Tbilisiju na startu druge faze kvalifikacija za Mundobasket (77:66). Susret je obeležio Tornike Šengelija. Bio je najefikasniji sa 20 poena, ali se u drugom poluvremenu povredio.

On se u pokušaju da stigne loptu u kontri okliznuo i veoma nezgodno pao. Dočekao se na rame, za koje se sa bolnom grimasom na licu momentalno uhvatio. U suzama je napustio teren i nije se vraćao u igru. Eurohups saznaje da neće biti u stanju da pomogne reprezentaciji na Evropskom prvenstvu i da će van stroja provesti dva do tri meseca.

Izabrane vesti

Zvaničnog saopštenja još nema. Strahuje se da je došlo do preloma, a rendgen će preciznije pokazati o kakvoj se povredi radi. Očekuje se da KS Gruzije sutra izađe u javnost sa zvaničnim obrazloženjem, ali su male šanse da pomogne državnom timu za vikend protiv Italije (subota, 20.30). Poslednje informacije ukazuju da neće biti u stanju ni da učestvuje na Evrobasketu.

Bio bi to veliki peh za selekciju Ilijasa Zurosa. Šengelija je najbolji igrač ekipe, a Gruzija je jedan od domaćina predstojećeg turnira. U Tbilisiju će se boriti sa Španijom, Crnom Gorom, Turskom, Belgijom i Bugarskom u okviru Grupe A.



tagovi

Tornike Šengelijakošarkaška reprezentacija Gruzije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara