Ti Džej Parker (Foto: Starsport)
Ti Džej Parker (Foto: Starsport)

Ti Džej Parker: Imamo veliki broj igrača bez iskustva na vrhunskom nivou, Partizan i Žalgiris ne igraju teške šampionate kao mi

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.04.23. | 17:45

Trener Asvela prokomentarisao razočaravajuću sezonu u Evroligi

Francuski Asvel je ligaški deo takmičenja u Evroligi okončao sa najslabijim učinkom 8-26, pritom se od učešća oprostio sa 13 vezanih poraza. Trener tima iz Vilerbana i brat predsednika kluba, Ti Džej Parker, govorio je o razlozima još jedne razočaravajuće sezone vlasnika dugoročne evroligaške licence.

Izabrane vesti

"Frustrirajuće je jer smo izgubili mnogo mečeva na par poseda. bilo je teško i nije prijatno završiti sezonu sa 13 poraza. Ali to je Evroliga i kada vidim da je osmoplasirani ostvario 19 pobeda i da Efes i Milan nisu u plej-ofu, kažem sebi da nivo takmičenja nikada nije bio veći", rekao je Parker za Le Progress.

Iako je imao jedan od najstarijih timova u ligi na raspolaganju, smatra da je njegovom timu nedostajalo iskustva.

"Veliki broj igrača nije imao iskustva na ovom nivou. Naravno, imali smo Nanda De Koloa i Žofrija Lovernja, ali potonji se rano povredio. Slična situacija je bila i sa Rejmarom Morganom minule sezone i to je ostavilo snažan uticaj na nas. Na kraju, nismo završili sezonu kako smo se nadali".

Asvel je prema zvaničnim podacima francuske LNB Pro A lige za tekuću sezonu napravio budžet od 15.762.000 evra, od čega je 4.245.000 izdvojeno za plate igrača. Od 13 igrača koje je registrovao za Evroligu, sedmorica imaju preko 30 godina: Di Bost (33), Šarl Kaudi (36), Žo Lovernj (31), Antoan Dio (34), Aleks Tajus (35), Nando De Kolo (36) i Dejvid Lajti (34).

"Raspored je bio komplikovaniji nego ranije za naše najiskusnije igrače, ali oni su tu i kako bi podelili iskustvo sa mlađima koji dolaze. Svakako, svestan sam da postoje određeni rizici".

Upitan je Parker da prokomentariše i činjenicu da su Partizan Mozzart Bet i Žalgiris uspeli da se domognu plej-ofa sa manjim budžetima od ostalih učesnika doigravanja.

"Imaju igrače koji su navikli na takmičenje i ne igraju u tako teškim šampionatima kao što je naš", zaključio je Ti Džej Parker.


tagovi

AsvelKK AsvelTi Džej ParkerPartizan Mozzart Betkk ŽalgirisNando De Kolo

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara