Halbarton i Edvards (©AFP)
Halbarton i Edvards (©AFP)

Tim SAD skoro kompletiran za OI: Sedam sigurnih, četiri izvesna, jedan se čeka

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.02.24. | 08:59

Očekuje se da u sastavu budu Edvards, Halibarton, Adebajo i Dejvis

Mogu Amerikanci da kiksiraju na Svetskom prvenstvu, štaviše, tamo i ne stoje najbolje u poslednje vreme, jer su poslednje zlato osvojili 2014. godine, što im je ujedno i poslednja medalja bilo kojeg sjaja.

Ali kada su Olimpijske igre u pitanju tu nema greške. Zvezde NBA lige se “spakuju” u drim tim, krene po odličje ono najbolje što ima najjače košarkaška liga sveta i epilog je da od 1992. godine, kada su “profesionalci” (kako su ih nekad zvali) dobili dozvolu da igraju na Igrama, reprezentacija SAD jedino kada nije uspela da osvoji zlato bilo je u Atini 2004. godine. Od tada do danas četiri puta uzastopno bila je na najvišem stepeniku podijuma.

Izabrane vesti

U istom ritmu spremaju se Amerikanci i za Pariz predstojećeg leta. Od momenta kada je Lebron Džejms poručio da želi da se bori za još jedno zlato, samo se ređaju imena košarkaša koji su “viđeni” u dresu SAD za Olimpijske igre.

Kako je objavio “Atletik” i poznati NBA insajder Šams Čaranija, sedmorica igrača su sigurni putnici za Pariz, a još četvorica su vrlo izvesna. Oni koji su već pripremili pasoše za put u Francusku su: Lebron Džejms, Kevin Durant, Stef Kari, Džejsom Tejtum, Devin Buker, Džru Holidej i Džoel Embid. Od njih sedmorice jedino Embid nema medalju, čak će mu ovo biti debi u reprezentaciji SAD. Jedini uslov je da se do tada oporavi od operacije kolena, a u NBA svetu niko nema dilemu da će se to dogoditi. Vremena ima dovoljno.

Novitet su imena četvorice igrača koji su “gotovo sigurni” putnici na Igre. U prevodu – 90 odsto. Dva najzanimljivija imena su Entoni Edvards i Tajris Halibarton. Oni su bili deo američkog tima na minulom Svetskom prvenstvu, tima koji se obrukao zauzevši tek četvrto mesto. Njih dvojica, dakle, dobiće šansu za iskupljenje, dobiće priliku da u Parizu poprave ono što je ceo tim zabrljao u Manili.

Još dva mesta na visokim pozicijama rezervisana su za asa Majami Hita Bema Adebaja i centra LA Lejkersa Entonija Dejvisa. Upravo je Dejvis na Al star vikendu pre desetak dana poručio da bi se odazvao u reprezentaciju za Igre, ukoliko bude dobio poziv.

Ostalo je još jedno upražnjeno mesto, za koje sada nema izrazitog favorita. Amerikanci su na širi spisak stavili čak 41 ime, ali se sastav polako iskristalisao i biće, bez dileme, strah i trepet u Parizu, pošto gotovo da nema igrača koji nema 30 poena u rukama.

Poslednje informacije govore da će sastav tima SAD za Olimpijske igre biti objavljen kada se plej-of primakne kraju, dakle kraj aprila ili početak maja. A, do tada će se znati i sastav grupa u Parizu. Ako to Amerikance uopšte zanima...


tagovi

Lebron DžejmsStef KariDžoel EmbidDžejson TejtumDevin BukerDžru HolidejKevin DurantEntoni EdvardsTajris HaliburtonBem AdebajoEntoni Dejviskošarkaška reprezentacija SAD

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara