Balša Koprivica (© MN Press)
Balša Koprivica (© MN Press)

Tompson, Kari, Jang... I Balša Koprivica u punom treningu: Morao sam da se izolujem i resetujem

Vreme čitanja: 5min | pon. 14.08.23. | 08:24

Centar Partizan Mozzart Beta Balša Koprivica u razgovoru za naš portal otkrio kako se spremao tokom leta u Sjedinjenim Američkim Državama za nove izazove u crno-belom dresu

Nije bilo lako Balši Koprivici prošle sezone kada je doživeo prelom šake u novembru, a onda, tek što se vratio na parket, morao je da se nazad u krevet na strogo mirovanje. Razlog - mononukleoza. Kada se podvuče crta, mladi centar je propustio skoro kompletnu sezonu Partizan Mozzart Beta koji se vratio na tron ABA lige i bio nadomak plasmana na fajnal-for Evrolige. Veći deo tih uspeha je propratio ispred televizora, a sada motivisan da pokaže saigračima i trenerima da može da ima veliku ulogu u timu, otišao je u Sjedinjene Američke Države gde je proveo više od mesec dana kako bi žestoko trenirao.

Svega nekoliko dana po osvajanju titule u ABA lige, tačnije 25. juna Koprivica se zaputio ka Foloridi, a kasnije ka Kaliforniji, tačnije Los Anđeles, a vratio se 11. avgusta u Beograd gde nastavlja individualno da trenira i čeka početak klupskih priprema.

Izabrane vesti

"Sa radom u Americi sam krenuo početkom jula, tako da sam malo jače od mesec dana u punom trenažnom procesu po dogovorenom programu. Za mene je odlazak u Ameriku već ustaljen proces. To radim prethodna tri leta", počinje Balša Koprivica razgovor za Mozzart Sport.

Ipak. čini se da je ovaj odlazak u Los Anđeles bio posebno značajan.

"Ja sam u Americi proveo dosta vremena tokom odrastanja. Posle ovakve sezone hteo sam da se izolujem psihički, da pronađem neki novim početak i da se vratim čiste glave za sledeću sezonu. Da se resetujem."

Upravo je to i uradio.

"Igrao sam dosta pet na pet, da se vratim u formu koju sam izgubio, tačnije više je to bilo do osećaja na terenu. Da se osećam komforno. Baš to sam dobio ovim treninzima. Odigrao sam dosta utakmica sa NBA igračima, a to je nešto što ne bih mogao u Srbiji. Pre svega mislim na utakmice koje se igraju pet na pet".

Koliko su ozbiljne bile te trening utakmice najbolje pokazuje fotografija koja je osvanula na društvenim mrežama. Klej Tompson sa loptom, a Balša Koprivica iskače da odigra odbranu na jednom od najboljih šutera na planeti.

"On je bio dva puta, svaki dan dolaze neki novi igači. Uvek bude pet ili šest NBA igrača, nekoliko iz Evrope i bude par momaka sa koledža. Kvalitetno se radi."

Slično smo videli i od kapitena crno-belih Kevina Pantera ovog leta.

"I on je bio jedno vreme u Los Anđelesu, ali na drugom koledžu. Nismo stigli da se vidimo. Bude na tim trening utakmicama nekoliko ekipa, često se pojavljuju Stef Kari i Tre Jang. Dobio sam i poziv za Dru ligu koja je popularna tokom leta, ali to su malo divlje utakmice, nisam hteo da rizikujem bilo kakvu povredu pa sam odustao od toga. Držao sam se programa".

Možda nije stigao da se vidi sa kapitenom, ali jeste sa Džejmsom Nanelijem.

"On je iz San Dijega. Bio je sa porodicom u Los Anđelesu, išli su u Diznilend. Pozvao me je da provedemo dan zajedno".

Dokaz da se ekipa drži zajedno i van sezone.

"Mi smo povezana ekipa, nema konflikta, međusobno se slažemo, nema neprijatnosti, krasi nas nagon da se takmičimo i mislim da ćemo i sledeće godine biti kvalitetni sa još nekoliko pojačanja. Bitno da smo zadržali jezgro ekipe sa Kevinom, Zekom, Nanelijem... to je baš bitno. Velika stvar za klub i navijače. Oni kada vide neke strance da igraju godinama, to ostavi trag kod svih, sada su Zek i Kevin na pragu da obore rekord po stažu ako ostanu još dve godine".

I Koprivica je jedan od igrača koji je potpisao novi ugovor posle Kevina Pantera, Zeka Ledeja, Alekse Avramovića i Džejmsa Nanelija.

"Imao sam ugovor za narednu sezonu, ali smo potisali novi ugovor i za onu tamo. Zadovoljan sam što sam deo kluba kao što je Partizan. Što imam poverenje i što ću imati priliku da nastavim da radim u odličnom okruženju."

S obzirom da je propustio veći deo prethodne, ima jasne ciljeve za narednu sezonu.

"Imam svojih planove, ne bih da ulazim u detalje, ali generalno želim da od samog starta uđem u ritam, da ne razmišljam previše unapred već da idem iz dana u dan i da tako dobije poverenje od saigrača i trenera zbog propuštene skoro čitave prošle sezone. Naravno cilj je da slušam sve što Željko kaže, na njegove detalje. Mislim da sam dosta stvari i korigovao tokom leta što će mi pomoći i za čitavu sezonu, ali na kraju krajeva, sve se stiče utakmicama, parket će pokazati svoje".

Kao svi navijači Partizana i Balša Koprivica je pomno pratio sve poteze uprave kada su u pitanju pojačanja.

"Protiv Ponitke smo igrali prošle sezone. Igrač koji se lako uklapa u ekipu. Ima košarkaša kojima je problem da se priviknu na novu sredinu ili sistem, ali on mi se čini kao neko ko neće imati tih problema. Što se tiče Pi Džeja, gledao sam ga pre par godina, znam da može da doprinese i solidna je zamena za Egzuma. Videćemo koju poziciju će igrati jer znamo da može nekoliko. Iskreno baš sam uzbuđen zbog svega".

Početak klupskih priprema se bliži.

"Krajem avgusta se okupljamo, domaći igrači i mi mlađi ćemo početi ranije, doduše skoro svi sada već individualno radimo, stranci dolaze verovatno nedelju dana kasnije i onda svi skupa krećemo da se spremamo", završava Koprivica razgovor za naš portal.



tagovi

Balša KoprivicaKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara