Dozir, Avramović, Jaramaz i Panter (© AFP, Star Sport)
Dozir, Avramović, Jaramaz i Panter (© AFP, Star Sport)

Partizan Mozzart Bet zatvorio spoljnu liniju, fokus se prebacuje na centre

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.08.23. | 07:59

Ozvaničenjem Pi Džej Dozira crno-beli će zatvoriti rotaciju na spoljnim pozicijama gde će se za minute boriti još Ognjen Jaramaz, Aleksa Avramović, Kevin Panter i Danilo Anđušić

Skoro mesec dana su navijači Partizan Mozzart Beta čekali na pojačanje posle dolaska Ognjena Jaramaza i Mateuša Ponitke. Meta je bio plejmejker, a sada stiže NBA univerzalac Pi Džej Dozier koji se dogovorio sa crno-belima. Sastavljen je ugovor na jednu sezonu, a sada se čeka samo još ozvaničenje posla čime će biti zatvorena rotacija na spoljnim pozicijama gde se još nalaze Ognjen Jaramaz, Aleksa Avramović, Kevin Panter i Danilo Anđušić. Crno-beli sada fokus prebacuju na preostale dve pozicije koje treba popuniti - krilni centar i centar.

Dosta se šuškalo o pojačanjima u Partizanu posebno posle sage sa Nikolom Mirotićem koji je bio nadomak potpisa, ali na kraju se sve izjalovilo pa su se crno-beli okrenuli drugim opcijama. Pozicija plejmejkera je bila najkritičnija s obzirom na odlazak Dantea Egzuma u Dalas i neočekivanog prelazka Jama Madara u Fenerbahče. Željko Obradović je ostao bez ijednog klasično organizatora igre, a sada je prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta rupa u timu popunjena Ognjenom Jaramazom i Pi Džej Dozirom. Tu je još i Aleksa Avrmaović koji je u radu sa Obradovićem postao i plejmejker, a i Kevin Panter je prošle sezone u pojedinim momentima imao organizatorska zaduženja.

Izabrane vesti

Ono što je jasno na prvu loptu je da Dozir, Jaramaz, Avramović i Panter bez većih problema mogu da igraju na obe pozicije pa će Željko Obradović moći maksimalno da rotira u zavisnosti od protivnika i date situacije.

Ipak, još uvek ekipa nije formirana. Pripreme za narednu sezonu počinju krajem avgusta, a do tada crno-beli imaju cilj da dovedu još dva igrača na pozicijama u reketu. Ima ABA šampion Zeka Ledeja, Alena Smailagića i Balšu Koprivicu, od svih se dosta očekuje, ali potrebno je dovesti i krilnog centra i centra kako bi se sve upotpunilo.

"Mi smo imali najkraći roster u Evropi prošle sezone i to sada želimo da proširimo da imamo dodatne opcije i da rasteretimo neke momke koji su prošle sezone bili pod velikim naporom, doduše to se i isplatilo jer smo bili najspremnija ekipa u svim takmičenjima, a za to je zaslužan Bata Zimonjić i ceo naš staf koji je, slobodno mogu da kažem, najbolji u čitavoj Evropi", rekao je bio Zoran Savić u intervjuu za Mozzart Sport.

Pričalo se Nimijasu Kveti koji je uspeo da se izbori za NBA ugovor i zadužiće dres Sakramento Kingsa, pominjao se i Frenk Kaminski koji je navodno na meti Makabija i Partizana, čak je i agencija pomenutog igrača potvrdila interesovanje za naš portal, ali od tada priča oko Kaminskog je utihnula jer i on ima pre svega cilj da dođe do novog NBA ugovora.

"Svi su insajderi, a niko ništa ne pogađa, malo šta je tačno što se priča i piše. Ono što mogu da kažem je da smo u kontaktu sa mnogim igračima. Ko su ti igrači, znamo samo Ostoja, Željko i ja", bile su reči Savića.

Ostaje da se vidi šta će naredni dani doneti, ali ono što je jasno da crno-beli imaju veliki broj igrača na radaru, a po svemu sudeći fokus je na američkom tržištu pošto je evropsko maksimalno suženo i nema previše opcija u ovom momentu.



tagovi

KK PartizanPi Džej DoužerŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara