Toni Parker (©AFP)
Toni Parker (©AFP)

Toni Parker ne brine za Asvel: Nema mesta panici, da smo dobili Zvezdu i Bajern bili bismo peti u Evroligi

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.11.22. | 18:00

"Kontrolisali smo te mečeve i da smo dobili ne bih vam se obraćao danas. Moramo da nastavimo da rastemo", poručuje predsednik francuskog šampiona

Kriza drma francuski Asvel. Do jučerašnje pobede nad Pau Ortezom bio je u seriji od pet poraza. Ima problema i sa povredama, ali trener Ti Džej Parker trpi ozbiljne kritike posle 6-4 starta u Francuskoj i 3-7 u Evroligi.

Ipak, ne mora da brine. Njegov stariji brat Toni Parker, proslavljeni francuski reprezentativac i NBA as, sedi na čelu kluba. I ne smatra da treba donositi nagle odluke.

Izabrane vesti

"Nema mesta panici. Teško je razumeti reakciju ljudi. Smešno je jer da smo dobili utakmice protiv Zvezde, Dižona i Bajerna, koje smo u većem delu kontrolisali, bili bismo peti u Evroligi i četvrti u domaćme prvenstvu i ne bih vam se obraćao danas. Ali, kada ste u Asvelu morate da se izražavate. Prema mom mišljenju, ne postoji nikakva panika. Tim mora da nastavi da napreduje", rekao je Parker za "Le Progres".

Najteži poraz Asvel je pretrpeo minulog petka, kada je izgubio 58:77 u OAKA Areni. Poraz je mogao da bude i ubedljiviji da Panatinaikos nije povukao ručnu u odlučujućem kvartalu, s ozbirom da su Francuzi ubacili svega 37 poena za tri deonice.

"Bili smo umorni. Ostavili smo mnogo energije u Beogradu, Dižonu... Poraz od Bajerna nas je sve pogodio, pa i igrače i protiv Panatinaikosa nismo videli tim na pravom nivou. Dešava se", dodao je predsednik tima iz Vilerbana.

Iako bivši MVP Bundeslige Parker Džekson Kartrajt nije najbolje počeo epizodu u Astrobal Areni, prvi čovek kluba uverava da mu pozicija u ekipi nije ugrožena, kao i da trenutno nema pravih opcija na tržištu za ojačavanje rostera.

"Nema potrebe da žurimo", zaključuje Toni Parker.


tagovi

AsvelToni ParkerTi Džej Parker

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara