Toni Parker (©AFP)
Toni Parker (©AFP)

Toni Parker odustao od prodaje deonica Asvela

Vreme čitanja: 1min | sub. 04.03.23. | 16:15

Bivši francuski košarkaš nije uspeo u nameri da proda svoj deo vlasništva

Preuzeo je Toni Parker kormilo nad Asvelom još 2014. godine, a francuski klub je pod njegovim vođstvom osvojio četiri titule u Francuskoj. Nedavno se u tamošnjim medijima pojavila informacija da želi da proda deonice kluba koje poseduje, ali došlo je do preokreta.

Kako prenosi Ekip, Parker je odustao do te ideje zbog ugovora o partnerstvu.

Izabrane vesti

Naime, proslavljeni NBA as je planirao da proda svoj deo vlasništva dugogodišnjem saradniku, francusko-izraelskom biznismenu Seržu Buenu, ali zbog pobune unutar kluba, ali i sporazuma postignutog među deoničarima, morao je da digne ruke.

Pomenuti ugovor o partnerstvu ga uslovljava da najpre postigne dogoor sa ostalim vlasnicima kako dobio uslov da proda svoje deonice kluba, kao i da ih razmeni.

Ekip ističe da OL Grupa momentalno odreagovala i blokirala Parkerov pokušaj, kao i da se polako sve vraća u normalu.

Asvel ne beleži zadovoljavajuće rezultate u Evroligi i francuskom prvenstvu ove sezone. Na tabeli elitnog takmičenja je pretposlednji sa učinkom 8-18, dok je u LNB Pro A ligi tek sedmi sa 11 pobeda i devet poraza. Popravio je utisak osvajanjem Kupa Francuske sredinom februara.

Nedavno je potpisao i novi, četvorogodišnji ugovor sa Gradskom upravom Vilerbana, te će većinu utakmicu, uprkos izgradnji nove "OL Arene", i ubuduće igrati u legendarnoj "Atstrobal" dvorani. Tačnije sve mečeve na svom parketu u ligi i četvrtinu utakmica na najvećoj kontinentalnoj pozornici.


tagovi

AsvelToni Parker

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara