Tre Jang (foto: AFP)
Tre Jang (foto: AFP)

Tre Jang ubacio 33 poena za 19 minuta, Bogdanović ponovo dvocifren

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.11.23. | 06:50

Meksički okršaj Atlante i Orlanda rešio duel dve petice u poslednjem minutu

Uzbudljiv meč odigrali su Atlanta i Orlando u Meksiko Sitiju. Konstantno je trajala rezultatska neizvesnost, a iako su u četvrtoj četvrtini poveli 11 poena razlike (111:100), Medžiksi su ostali bez pobede. Ona se piše Hoksima, rezultatom 120:119, a zahvaljujući preciznom šutu za tri poena Dežontea Mareja na pola minuta pre kraja. Probao je istom merom da vrati Paolo Bankero, takođe s brojem pet na leđima, ali nije bio precizan.

Fantastičnu partiju u prvom poluvremenu pružio je Tre Jang, ubacivši čak 33 poena za 19 minuta. Iz igre je šutirao 9/14, za tri 4/7, a čak 11 puta išao je na liniju slobodnih bacanja i svaki put bio precizan. Ipak, po povratku sa veliog odmora Orlandovi igrači uspeli su da pronađu rešenje za Alantinog beka i dozvole mu još samo osam poena (41 ukupno), a imao je i osam asistencija i četiri skoka za zbirno 35 minuta u igri,

Izabrane vesti

Uspeo je tim sa Floride da preuzme vođstvo u trećoj deonici, potom se i odlepi na dvocifrenu razliku u nekoliko navrata, ali nije im to bilo dovoljno za petu pobedu u sezonu, takoda su sada na 4/4, dok Atlanta ima pet pobeda i tri poraza.

Uspehu u Meksiku Bogdan Bogdanović je doprineo sa 15 poena, četiri skoka, tri asistencije i tri ukradene lopte za 29 minuta na parketu. Time je nastavio da beleži dvocifren broj poena u mečevima na startu sezone. Trenutni prosek mu je 12.4 poena po meču, što je tu negde oko njegovog redovnog proseka od dolaska u NBA. Priliku da nastavi u istom ritmu srpski reprezentativac imaće već u nedelju protiv Majamija.

Zapaženi u ekipi iz Atlante bili su još Džejlen Džonson 19 poena, 9 sokova i pominjani Marej sa 16 poena, dok su se u redovima Orlanda istakli Džejlen Sags (21 poen, 4/5 za tri) i Bankero (17p, 8sk, 4as). Ipak, kada je bilo najpotrebnije, ruka mu je zadrhtala...



tagovi

Bogdan BogdanovićTre JangNBA ligaAtlanta Hoks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara