Jam Madar (Foto: Starsport)
Jam Madar (Foto: Starsport)

Treći poraz Partizana, Cedevita ubacila 96 poena u Areni

Vreme čitanja: 5min | sub. 11.12.21. | 20:52

Posle velike borbe košarkaši Partizana bez pomoći Kevina Pantera nisu uspeli da savladaju sastav iz Ljubljane - 89:96

U brzoj igri, na koš više, bolje su se snašli košarkaši Cedevita Olimpije. Derbi 11. kola ABA lige pripao je ekipi Jurice Golemca, koja je nanela drugi poraz Partizanu u regionalnom prvenstvu (treći u sezoni) - 89:96 u Areni. Nedostajao je crno-belima Kevin Panter, koji prema prvim informacijama ima problema sa povredom. Amerikanac bi u ovakvoj atmosferi i situaciji na terenu bez sumnje bio veliki adut Partizana, koji na kraju nije uspeo da nastavi sa serijom trijumfa.

Ljubljančani su tako prekinuli seriju od četiri poraza u oba takmičenja i ubeležili tek šesti trijumf u Jadranskoj ligi (6-5). Drugi poraz za ekipu Željka Obradovića, koja posle 11 kola ima isti učinak kao FMP i pobedu manje od vodeće Crvene zvezde - 9-2. Partizan je više poena nego večeras primio samo na startu Evrokupa, kada je u revolveraškom obračunu bio bolji od Hamburga, ali je nemački tim brojao do 97.

Izabrane vesti

Nametnuli su gosti svoj ritam od starta, ali ga je Partizan odlično pratio. Kada su se razigrali Jam Madar i Aleksa Avramović, stekao se utisak da bi crno-beli mogli da slave i bez pomoći prve zvezde ekipe. Odlično je tandem plejmejkera odigrao prvo poluvreme, služio je domaćina i šut sa distance, ali Cedevita je odbijala da se preda. Egal je bio na snazi sve do poslednjih pet minuta, kada je slovenačka ekipa iskoristila Partizanov pad na oba kraja terena i serijom trojki stekla kapitalnu prednost, koju je do kraja održavala.

Nedostajali su itekako crno-belima poeni Kevina Pantera, posebno u poslednjem kvartalu kada se rezultat lomio. Amerikanac je u takvim situacijama ove sezone preuzimao odgovornost, ali večeras nije mogao da pomogne ekipi. U njegovom odsustvu je najefikasniji očekivano bio Zek Ledej sa 17 poena, ali je najbolji utisak ostavio mladi Jam Madar. Blistao je u prvom poluvremenu, bio više nego dobar i u nastavku, pa se u odličnom svetu pokazao pred emisarima Bostona Seltiksa - Bredom Stivensom i Ostinom Ejndžom. Predsednik košarkaših operacija NBA tima iz Masačusetsa je večeras bio prisutan u Areni, kako bi pre svega na delu video Izraelca, na kojeg slavna franšiza polaže pravo. Madar je meč okončao sa 16 poena, četiri skoka i po tri asistencije i ukradene lopte. Uspeo je čak i da lupi dve blokade. Sve to za indeks 20. Ispratili su ih Dalas Mur i Aleksa Avramović sa po 15 poena.

Cedevitu je sa druge strane predvodio Jaka Blažič sa 19 poena, koliko je ubacio i Džejkob Pulen - junak ekipe iz Ljubljane s ozbirom na seriju poena u završnici susreta, kojom je prelomio meč. Jogi Ferel je imao puno oscilacija u igri, ali je na kraju bio bitan faktor, te je susret okončao sa 15 poena i šest završnih dodavanja. Dvocifreni su bili i bivši igrač crno-belih Edo Murić sa 14, kao i Marko Radovanović sa 12 poena.

Vrlo brzo je postalo jasno da će se igrati na koš više. Gosti su za minut i po ubacili dve trojke (8:5), ali je i Partizan imao spreman odgovor - Dangubić i Mur su bili precizni sa distance. Uspela je Cedevita posle lepog alej-up dodavanja Edžama za Radovanovića da stekne četiri poena prednosti, ali nije dugo ostala u vođstvu. Madar se usijao čim je ušao sa klupe. Vezao je pet poena, nadovezao se Avramović i crno-beli su stigli do prednosti. Na prvi odmor su otišli sa pola koša viška (27:26).

Nastavili su u drugoj deonici Madar i Avramović gde su stali, pa su doneli Partizanu i prvu osetnju prednost na meču (35:28 posle tri i po minuta igre u drugoj četvrtini). Nije se ipak Cedevita predavala. Murić i Ferel su istopili prednost crno-belih, da bi Pulen trojkom na 30 sekundi do kraja prvog poluvremena poravnao rezultat. Na odmor se otišlo sa 49:49 posle 20 minuta velike borbe i veoma atraktivne igre na oba kraja terena.

Avramović je posle dva kvartala imao 12 poena uz svoje ime, ali je za sedam minuta provedenih u igri uspeo i da napravi tri faula. Madar je ubacio devet, bez promašaja.

Gotovo puna dva minuta po povratku sa pauze nije bilo poena, a onda je Ledej prekinuo tišinu trojkom. Preokrenuli su gosti, a onda je Amerikanac zategao još jedan šut sa distance i pogodio - 55:55 posle četiri minuta u trećoj deonici. Igralo se u mini serijama, a novu Partizanovu pokrenuo je Trifunović sa dva precizna dalekometna hica. Bljesnuo je na kratko i Madar, vezao pet poena, ali je završnica četvrtine pripala gostima - 71:67 za sastav iz Ljubjane posle 30 minuta košarke u Areni.

Dobro je počela poslednja četvrtina po crno-bele, s ozbirom da je Melvin Edžam već u prvom minutu zaradio petu ličnu grešku. Ipak, nisu to Obradovićevi puleni uspeli da iskoriste, dok su sa druge strane po trojku ubacili Radovanović i Hodžić, te je Cedevita povela sa 77:70 posle manje od dva minuta igre. Mučio se Partizan u napadu, dok je sa druge strane iskusni Pulen pronašao svoj ritam, te su gosti održavali prednost. Trojku je potom ubacio i Blažič, pa je Cedevita po prvi put na meču sredinom odlučujućeg perioda stekla dvocifrenu prednost. Održavala ju je preciznim hicima sa distance, dok su se problemi crno-belih u napadu nastavili. Mora se odati priznanje i gostima, koji su odigrali dobru odbranu u ključnim trenucima i na kraju zasluženo stigli do trijumfa.

- ABA liga - 11. kolo -

PARTIZAN - CEDEVITA OLIMPIJA 89:96

Dvorana: Štark Arena (Beograd)

Sudije: Ilija Belošević, Miloš Koljenšić, Milan Nedović

Partizan: Ledej 17, Zagorac 4, Avramović 15, Koprivica 1, Dangubić 5, Smailagić 5, Miletić, Mur 15, Glas 3, Trifunović 8, Madar 16

Cedevita Olimpija: Pulen 19, Ferel 15, Edžam 6, Duščak, Murić ć14, Ogast 6, Blažič 19, Hodžić 3, Sčuka, Omić 2, Radovanović 12

Petak

Borac - FMP 77:80

/Marinković 17 - Nevels 23/

Subota

Krka - Crvena zvezda 70:71

/Stipčević 16 - Davidovac 19/

Partizan - Cedevita Olimpija 89:96

/Ledej 17 - Blažič 19/

Studentski centar - Igokea 93:90

/Kamenjaš 26 - Starks 20/

Nedelja

12.00: (1,20) Mega Mozzart (19,0) Split (5,00)

19.00: (3,50) Cibona (16,0) Budućnost (1,35)

21.00: (2,15) Zadar (14,5) Mornar (1,80)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanCedevita OlimpijaŽeljko ObradovićJam Madar

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara