Ekipa Partizana (© Star sport)
Ekipa Partizana (© Star sport)

Tri gostovanja crno-belih, Mornar i Cibona za brušenje forme i napad na vrh

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.03.22. | 13:52

Košarkaši Partizana kao drugoplasirani u Evrokupu i ABA ligi igraju još nekoliko bitnih mečeva u ovom delu sezone

Podigao je Partizan formu u idealnom momentu. Ligaški deo ABA lige i prva faza Evrokupa ulaze u sam finiš, a četa trenera Željka Obradovića ulazi u borbu za najviše plasmane. Trenutno je najrealnije da u oba takmičenja završi na drugom mestu, ali postoje varijante da se crno-beli popnu i na sam vrh. Sve u svemu, tri teška gostovanja i dva meča na domaćem terenu čekaju crno-bele do kraja ovog dela sezone.

U Evrokupu su crno-beli upisali 11 pobeda, ispred je samo Huventud koji večeras igra. Španci moraju da izgube obe utakmice do kraja da bi Partizan bio u prilici da se vrati na prvo mesto. Klub iz Badalone igra večeras protiv Metropolitana, ali u poslednjem kolu su apsolutni favoriti protiv Šlonska. Partizan 6. aprila igra poslednji meč u grupi u Italiji protiv Trenta.

Izabrane vesti

Najrealnije je da Partizan završi na drugom mestu što je dovoljno da ima prednost domaćeg terena na startu eliminacione faze, a prvi protivnik bi mogao da bude Ulm iz grupe B, ali tamo još uvek mogu stvari drastično da se izmenjaju.


U ABA ligi se igra još četiri meča. Veliki derbi protiv Cedevite Olimpije je zakazan za naredno kolo. Meč se igra u nedelju u Ljubljani. Slovenački tim je ove sezone slavio u Beogradu, a trenutno se nalazi u sjajnoj formi. Biće to najteži ispit za crno-bele u ovom delu sezone. Potom slede mečevi početkom aprila protiv Mornara, a onda i protiv Mege Mozzart koja je takođe iznenadila crno-bele ove sezone. Tu je i meč protiv Cibone, ali još uvek se čeka termin u Beogradu.

Na tabeli regionalnog takmičenja Partizan je privremeno prvi sa 19 pobeda i tri poraza. Zvezda je iza, ali sa utakmicom manje i porazom manje. Uz to imaju bolju koš razliku iz večitih derbija.

Utakmice u ABA ligi

27. mart Cedevita Olimpija - Partizan

2. april Partizan - Mornar

8. april Mega Mozzart - Partizan

Partizan - Cibona (nepoznat termin)

Utakmice u Evrokupu

6. april Trento - Partizan

Partizan - Lokomotiva (otkazano)



tagovi

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara