Tri produžetka u ruskom derbiju i O Džej Mejo! Uniks pobedio u Moskvi i zacementirao prvo mesto (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.02.22. | 20:21

Meč sezone u VTB ligi i veliko slavlje ekipe Velimira Perasovića - 105:103

Očekivali smo paklenu košarku u derbiju VTB lige, jer je CSKA silno želeo da sruši lidera na svom parketu i ugrozi mu prvo mesto, ali niko nije mogao da zamisli da ćemo gledati baš ovako neizvesnu bitku, koja je odlučena tek u trećem produžetku poenima fantastičnog O Džej Meja uz zvuk sirene - 103:105 (13:26, 28:16, 20:18, 16:17, 26:28).

CSKA je u ovom meču čak tri puta uspevao da se vraća u život poenima sa linije penala. Prvo je Marijus Grigonis na taj način uveo meč u prvi produžetak, a potom na isti način i u drugi. U drugom je za to 29 sekundi pre kraja bio zaslužan najbolji strelac utakmice Danijel Heket, a onda kada je delovalo da idemo i u četvrti loptu u ruke četiri sekunde pre kraja uzeo je O Džej Mejo. Bivši igrač Memfisa, Dalasa i Milvokija prošao je pored desne aut-linije, ušao u tešku poziciju i gađao preko ruke, ali je taj šut bio besprekoran, pa je ekipa iz Kazanja zadržala lidersko mesto VTB lige sa skorom 11-2.

Izabrane vesti

Zanimljivo, Mejo je meč okončao sa samo tri postignuta poena i to mu je bio prvi poen iz igre u ukupno petom pokušaju. Ali, ruka mu je bila sigurna onda kada je to bilo najpotrebnije.

CSKA je doživeo četvrti poraz u sezoni (9-4) i ostao na razočaravajućem četvrtom mestu, iako je u svojim redovima imao Heketa koji je postigao 33 poena (pet skokova, dve asistencije). Ipak, i Uniks je imao svog igrača za velika dela. Sjajni Mario Hezonja je ubacio 31 poen i sa 10 skokova ostvario dabl-dabl učinak. Kod gostiju je Gabrijel Lundberg ubacio 19 poena, a kod domaćina Džon Braun 16.

Uniksu je ovo bilo drugo vezano slavlje nad CSKA u Moskvi, pošto je odlični sastav Velimira Perasovića slavio i u Evroligi sredinom decembra sa 88:67. U međuvremenu CSKA je uzvratio u elitnom takmičenju pobedom u Kazanju (86:75), ali je večeras ponovo morao da položi oružje.




tagovi

VTB ligaUNIKSCSKA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara