Tri stavke iz Ljubljane - centralna uloga Renfroa, njegov uticaj na Pejdža i Lendejlovo buđenje

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.12.18. | 09:13

Partizan je dobio izuzetno bitnu utakmicu protiv Olimpije koja znatno diže šanse crno-belih da se nađu u plej-ofu ABA lige

Iako ima još dosta da se igra u ABA ligi do kraja, stekao se utisak da je Partizan praktično morao da pobedi na gostovanju Olimpiji u Ljubljani. Sada crno-beli imaju skor 7-6 i tako drže stvari u svojim rukama. Najrealnije je da Partizan "napadne" Megu (8-5) koja je ostala bez Goge Bitadzea. Cedevita ima devet pobeda i bolji međusobni skor, dok Budućnost ima 8-4 i večeras gostuje Crvenoj zvezdi.

Okreni, obrni, u Ljubljani Partizan skoro da nije imao pravo na kiks. Posle teškog poraza od Cedevite, crno-beli su igrali u gostima i uspeli u nameri da dobiju. Ova utakmica ostaće i upamćena po debiju Aleksa Renfroa u dresu Partizana.

Izabrane vesti

Amerikanac je meč završio sa 11 datih poena, četiri skoka i četiri asistencije. Bilo je grešaka, ali i jako dobrih poteza. Da on nije igrao u Ljubljani, crno-beli bi imali mnogo teži posao. Jednostavno se videlo iskustvo u njegovoj igri.

Radi se o igraču od 32 godine, o čoveku koji je igrao za Barselonu i Bajern. Igrao je on dosta većih utakmica od ove protiv Olimpije pa zato i ne čudi što se na njegovom licu nije video strah.

Sigurno je i Andrei Trinkijeriju mnogo lakše kada ima njega na parketu i kada je lopta u rukama ovog iskusnog košarkaša.
Zadovoljan sam, igrao je. Treba nam veteran. Videlo se odmah, zna šta da radi. Nije sjajno igrao, ali došao je pre dva dana. Igrao je, vodio ekipu. Ima plus-minus 15, šta ćeš više od novog plejmejkera”, rekao je Trinkijeri posle utakmice.

Jasno je da će biti potrebno vremena Renfrou da se ugira, mada je danas bilo dobrih momenata saradnje. Samom činjenicom da se našao u timu na poziciji jedan, govori da će Markus Pejdž dobiti malo vazduha i igrati na dvojci.

Videlo se to i protiv Cedevite, ali i na kraju meča u Ljubljani, da Pejdž ima problema sa igrom sa loptom, što je na svoja pleća preuzeo Renfro. Zato je Pejdž imao više šanse da igra bez lopte, da se kreće, beži od čuvara i gađa spolja. U tom smislu bio je vrlo dobar, ubacio je 15 poena igrajući najviše kao bek, i tako je bio najefikasniji igrač u svom timu sa šutem za tri poena - 3/5. I verovatno će takva podela posla biti ubuduće.
Ja sam samo adaptirao roster, Pejdža sam malo stavio od lopte, on je dobar šuter i sada igramo tako. Presrećan sam”, konstatovao je Trinkijeri.

Dakle, Renfro će svojim kvalitetom i iskustvom dobiti centralnu ulogu u igri, a trenera Partizana može da raduje to što je Amerikanac imao neke dobre akcije s Džokom Lendejlom.

Ta veza pleja i centra je vrlo bitna i mogla bi da bude više korišćena. Videlo se to kod onog sjajnog pik en rola i zakucavanje Lendejla. Australijanac je spavao u prvom delu utakmice, ali se na kraju na vreme probudio i serijom poena uspeo da pogura Parni valjak do pobede sa 13 poena i devet skokova.

Možemo da konstatujemo da je dolaskom novog plejmejkera igra Partizana dobila drugačiji izgled, dobila je dve sigurne ruke na parketu, ali i dalje stoji da je crno-belima potrebno da se poenterski uključe Aleksej Nikolić, Bondža Si i Rade Zagorac čija bi uloga takođe mogla da bude malo modifikovana.

Najvažnije po Partizan je da je dobio, ima poziciju gde može da napadne plej-of u 2019, a do nove utakmice u ABA ligi protiv Mornara (5. januar), crno-beli imaju obavezu u Evrokupu 2. januara na gostovanju Ritasu.

Što se tiče 2018. godine, trijumf nad Olimpijom u Ljubljani bio je poslednji čin.

Foto: ABA liga


tagovi

Aleks RenfroMarkus PejdžDžok Lendejl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara