Fakundo Kampaco (@MN Press)
Fakundo Kampaco (@MN Press)

Trijumfalan kraj godine za Real: Kampaco vodio do pobede i protiv Valensije

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.12.23. | 14:54

Argentinac najefikasniji u okršaju dva evroligaša

Košarkaši Real Madrida deluju nezaustavljivo ove sezone. Prvi su u Evroligi sa 16 pobeda iz 17 utakmica, a na vrhu su i u španskoj ACB ligi sa 15 pobeda iz 16 utakmica. Do 11. uzastopnog trijumfa za lep kraj 2023. godine evropski šampion došao je protiv Valensije, savladavši goste sa 83:74.

Od početka do kraja domaćini su kontrolisali dešavanja na terenu i tok rezultata. Išla je razlika i do +16 (66:50) krajem treće četvrtine, ali su u poslednjoj deonici domaćini spustili tempu, što je rival iskoristio za dostojan poraz.

Izabrane vesti

Najefikasniji igrač pobedničkog tima još jednom ove sezone bio je sjajni Fakundo Kampaco, koji je ubacio 17 poena i imao 7 asistencija, 3 ukradene lopte i 1 skok. Uz Argentinca je bio Volter Tavares sa 13 poena, 10 skokova i po 3 asistencije i blokade, a istakao se i Eli Džon Endijaje sa 12 poena i 5 skokova. Na drugoj strani prednjačio je Kris Džons sa 19 poena i 5 asistencija. Dejvis, Lopez-Arostegi i Robertson su dodali po 10 poena, a naš Stefan Jović je meč završio sa 7.

Madriđani naredi meč igraju u sredu od 21.00 u Evroligi i to protiv najvećeg rivala Barselone u gostima. Potom ih dva dana kasnije čeka okršaj sa Anadolu Efesom, pa 7. januara u španskom prvenstvu još jedan evroligaški rival - Baskonija, u gostima.

Valensija će naredna dva meča Evrolige igrati kod kuće, protiv Anadolu Efesa i Panatinaikosa, a onda dočekuje i Gran Kanariju u ACB ligi.



tagovi

Fakundo KampacoKK Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara