Hetafe je hit, Ajaksova nemoć u Madridu, NIJEDAN šut u okvir gola! Dajte Dejversonu Oskara za glumu... (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 20.02.20. | 20:55

Sporting rutinski protiv Bašakšehira, Šahtjor savladao Benfiku kao domaćin

Očekivalo se da će posle eliminacije iz grupne faze Lige šampiona Ajaks biti među glavnim kandidatima za osvajanje Lige Evrope, ali ako Kopljanici u revanšu budu odigrali kao što su prvi meč šesnaestine finala na gostovanju Hetafeu, preti im automatska eliminacija! Hetafe nije samo jedna od najlepših priča španskog fudbala, već uz Atalantu jedna od najboljih u evropskom fudbalu ove sezone. Klub iz predgrađa Madrida je odličnu formu iz Primere, gde trenutno drže treću poziciju i direktnu kartu za Ligu šampiona, preneli i na drugo po kvalitetu kontinentalno takmičenje i zasad deluje da bi mogao daleko da dogura. Ali, to će posle velikog trijumfa na svom terenu (2:0) pre svega mnogo zavisiti od toga šta će simpatična ekipa Pepea Bordalasa napraviti u Amsterdamu za sedam dana

Ne pamtimo da je holandski šampion ovako bio neutralisan čak ni od mnogo kvalitetnijih sastava. Verovali ili ne, Ajaks je za 90 minuta igre uputio samo DVA šuta ka golu, a prvi je stigao posle pokušaja Klas Jana Huntelara u 86. minutu. Na kraju je ostao bez šuta u okvir mreže koju je sačuvao Sorija. Hetafe je očigledno naučio sve potrebne fudbalske lekcije kako bi napravio dobar posao večeras i tako u Amsterdam nosi bar lep kapital.  na meču bio je Brazilac Dejverson koji je surovo kaznio Ajaksov pokušaj da visokim postavljanjem odbrane "navuče" protivnika na tanak led i iznudi ofsajd. Umesto toga, Hetafe je u školskoj akciji stigao do pogotka koji je Dejverson proslavio slaveći ispred Ajaksovih navijača, pokazujući tetovažu na levoj butini, sa sve prekrštenim rukama i željom da ih provocira.

Izabrane vesti

Zbog toga ga je neko sa tribina "nagradio" upaljačem u levi bok, a Brazilac je onda pokazao svoje glumačke sposobnosti, jer je tek nekoliko trenutaka pošto je bio pogođen pao na zemlju kao da ga je grom udario, a onda previjajući se od bolova tražio po travi upaljač i pokazivao ga u kameru s namerom da izvuče kaznu za goste. Brazilac se propisno obrukao i zaslužio je prestižnu nagradu Oskar za dobru glumu, odnosno simuliranje... Snimak ove situacije možete pogledati OVDE.

Posle tog gola Hetafe se maksimalno posvetio odbrani i "prebio" holandskog velikana u nameri da sačuva mrežu, što se i dogodilo. Osim toga što je Ajaks, koji je praktično u najjačem sastavu istrčao na teren, izgledao potpuno nemoćno, na kraju je Hetafe uspeo da uveća razliku pred revanš na Johan Krojf Areni uz kasni pogodak Čelsijevog školarca Kenedija i to u nadoknadi vremena! Hetafe možda bude pregažen naredne sedmice, za šta su gotovo minimalne šanse da bi moglo da se dogodi, ali tim koji je trenutno iza Reala i Barselone na tabeli Primere pokazao je zube u momentu kada bi se verovatno mnogi povukli i od samog početka branili...

Lisabonski Sporting je odradio veliki posao u prvom meču protiv Bašakšehira i na svom terenu slavio rezultatom 3:1 (2:0).

Mogla je to da bude “čista“ pobeda domaćina, ali je Edin Višća posle gola s penala u 77. minutu vratio tračak nade gostima iz Istanbula da u revanšu mogu da naprave iznenađenje.

Sporting je odlično započeo susret i brzo krunisao dobru igru. Sebastijan Koates započeo je seriju golova već u 2. minutu, dok je novajlija Andraž Šporar iskoristio asistenciju Stefana Ristovskog i pred sam odlazak na poluvreme duplirao vođstvo.

Tek što su se igrači dva tima zagrejali, na semaforu je već stajalo 3:0. Strelac je ovog puta bio Lusijano Vijeto. Na kraju lisabonski sastav može i da žali što je dozvolio protivniku taj jedan gol nade, ali samo bi čudo moglo da spreči Sporting prolaz u osminu finala.

Šahtjor je uspeo da ostvari pobedu nad Benfikom na svom terenu i u Lisabon nosi 2:1 (0:0), odnosno rezultat koji portugalski šampion lako može da nadoknadi u revanšu. Kompletna akcija stala je u tek nešto više od 15 minuta akcije u drugom poluvremenu. Alan Patrik je doveo ukrajinskog velikana u prednost na asistenciju Marlosa, ubrzo je Pici s bele tačke poravnao rezultat, da bi u 72. minutu Viktor Kovalenko primio odlično dodavanje od Moraeša i overio Šahtjoru minimalnu pobedu uoči revanša.

LIGA EVROPE - 1/16 FINALA: 

Sporting – Bašakšehir  3:1 (2:0)
/Koates 3, Šporar 44, Vijeto 51 – Višća 76p/

Hetafe – Ajaks  2:0 (1:0)
/Dejverson 38, Kenedi 93/

Kopenhagen – Seltik  1:1 (0:1)
/N’Doje 52 - Eduard 14/

Kluž – Sevilja  1:1 (0:0)
/Deak 59p – En Neziri 82/

Klub Briž – Mančester junajted  1:1 (1:1)
/Denis 15 – Marsijal 36/

Ludogorec – Inter  0:2 (0:0)
/Eriksen 71, Lukaku 95p/

Ajntraht – Salcburg  4:1 (2:0)
/Kamada 12, 43, 53, Kostić 56 – Hvang 85p/

Šahtjor – Benfika  2:1 (0:0)
/Patrik 56, Kovalenko 72 – Pici 67p/

 Vulverhempton – Espanjol  4:0 (1:0)
/Žota 15, 67, 82, Neveš 52/

Leverkuzen – Porto  2:1 (1:0)
/Alario 27, Haverc 57p – Luis Dijaz 73/

APOEL – Bazel  0:3 (0:1)
/Petreta 16, Stoker 54, Artur 66/

Olimpijakos – Arsenal  0:1 (0:0)
/Lakazet 81/

AZ Alkmar – LASK  1:1 (0:1)
/Kupmajners 86p - Raguz 26/

Volfzburg – Malme  2:1 (0:0)
/Brekalo 49, Mehmedi 62 - Telin 47p/

Roma – Gent  1:0 (1:0)
/Perez 13/

Rendžers – Braga  3:2 (0:1)
/Hadži 67, 82, Aribo 76 - Franseržo 11, Ruiz 59/


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara