Fakundo Kampaco (Foto: AFP)
Fakundo Kampaco (Foto: AFP)

U Španiji ništa novo: Real dobio i 15. meč od početka sezone, Kampaco briljirao (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.11.23. | 16:10

Kraljevski klub niže trijumfa

Aktuelni prvak Evrope preko leta nije pravio velike promene. Rastao se sa nekolicinom igrača iz drugog plana i vratio Fakunda Kampaca u svoje redove. Bio je to, izgleda, najbolji mogući recept. Jer kako drugačije objasniti da Real Madrid nije izgubio nijedan meč od starta sezone. Iako je tek počeo novembar, odigrao ih je već 15 - i sve dobio. Pride stigao i da osvoji Superkup.

Poslednja žrtva u nizu bila je Granada. Mada, možda se može zaključiti da četa Ćusa Matea polako gubi dah, jer je slomila objektivno daleko slabijeg rivala tek u završnici. Domaćin je ušao sa tri poena viška u poslednju četvrtinu, ali je Real ponovo bio najbolji kada je najpotrebnije i serijom 12:3 trasirao put ka novoj pobedi.

Izabrane vesti

Još jednom je sjajan bio bivši igrač Crvene zvezde. Fakundo Kampaco je morao da provede 32 minuta u igri, što takođe ukazuje da Kraljevski klub nije imao lak zadatak, a za to vreme je ubeležio 21 poen i pet asistencija. Šutirao je 5/5 za dva i 5/5 sa linije penala, dok je za tri bio na vrlo dobrih 50 odsto (2/4).

Ispratili su ga Džanan Musa sa 15 i Fabijen Kozer sa 12 poena, dok je Vensan Poarje bio na pragu dabl-dabla sa devet poena i 10 uhvaćenih lopti.

Borbenu Granadu predvodio je zlatni nemački reprezentativac Dejvid Kramer sa 16 poena, 13 je dodao Kvan Čithem, dok je dvocifren bio i brazilski reprezentativac Kristijano Felisio sa 10 poena. Sjajan meč je odigrao i Ljuis Kosta Martinez, flertovao sa tripl-dablom i ubeležio devet poena, 10 asistencija i sedam skokova, dok je blizu dabl-dabla bio i Pere Tomas sa devet poena i osam skokova.

Neprikosnoveni Real je naravno na vrhu tabele sa savršenih 8-0, Granada je tik iznad opasne zone sa samo jednom pobedom (1-7). Madriđani pritom imaju 5-0 u Evroligi (meč manje), a dobili su i oba meča u Superkupu i osvojili ga pred najvećim rivalom, Barselonom. Na zvaničnim mečevima ima 15-0, a nije zgoreg pomenuti i da je dobio Dalas Maverikse u prijateljskom susretu.



tagovi

KK Real MadridACB ligaFakundo Kampaco

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara