(AFP)
(AFP)

Ubrzani kurs košarke: Ja ću sad da igram, a ti gledaj i uči (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.03.24. | 03:43

Jokićeve lekcije Vembanjami usmerile Denver ka 11. pobedi u poslednjih 12 utakmica i prvom mestu na tabeli Zapadne konferencije

Popeo se Denver tamo gde želi da bude. Na vrh. Možda će mu se tamo opet pridružiti Oklahoma, pod uslovom da prema predviđanjima dobije meč u Memfisu, međutim, utisak je da u ovom trenutku niko ne igra košarku bolje od aktuelnog prvaka NBA lige. Dokazano protiv ne baš ubedljivog San Antonija, ali je za ekipu Majkla Melouna važno što je uhvatila ritam pred završnicu osnovnog dela sezona i što joj poslednjih sedmica nema ravnog – 117:106.

Otkako se završio Ol star vikend, tim iz Kolorada ostvario je najbolji učinak. Od 12 utakmica dobio je 11. Peto uzastopno slavlje potpisano je u Teksasu, gde je Denver koristio Nikolu Jokića tri četvrtine, što se ispostavilo dovoljnim da presliša sastav Grega Popoviča, a najbolji igrač današnjice pokaže Viktoru Vembanjami da tek trebalo da sazreva. Ovo je bio ubrzan kurs košarke, u kome je Srbin skicirao Francuzu put kojim bi trebalo da se kreće. Jeste darovit, mnogi mu predviđaju sjajnu karijeru, ali imajte na umu da je debitant u NBA ligi, dok Somborac igra devetu sezonu preko Atlantika, što se i te kako primetilo.

Izabrane vesti

Kako u potezima, tako i brojevima. Jokić je doslovce razneo Vembija. Izgledao je kao čovek koji obeležava teritoriju i govori: „Ovo je moje“.

Viktor nije ni mogao da priča. U pojedinim trencima ni do daha da dođe, pa je tako u drugom poluvremenu ubacio sam četiri poena. Beše to u trenucima kad je Meloun povukao Jokića na klupu i uopšte ga nije koristio u četvrtoj deonici, svestan da će zabeležiti trijumf. Vembanjama je tada dva poena ubacio sa linije slobodnih bacanja tri i po minuta pre kraja, a još dva zakucavanjem u završnih 30 sekundi. U obe situacije Jokić je uveliko odmarao.

Imao je i razloga, jer je samo u prvoj četvrtini spakovao u koš Sparsa 15 poena. Tek dva manje nego Vembanjama za ceo meč. Poređenja radi, centar San Antonija je u prvoj četvrtini promašio sve što je šutnuo iz igre i ostao na svega tri poena sa penala. Tačno se primećivala nesigurnost. Ili nemoć.

Tako uraganski početak usmerio je Nikolu ka ostvarenju od 31 poena (13 od 19 šut iz igre), sedam skokova i pet asistencija. Igrao je dozirano, pojačavao ritam svaki put kad bi ambiciozni domaćin zapretio da može da se vrati, a imao je i ko da ga odmeni, jer je Džamal Mari delovao rasploženo tokom poslednje deonice i u tom periodu spakovao 11 od svojih 15 poena.

Još dva detalja su oblikovala igru Denvera, osim dvojice zvezda. Prvi je timsko izdanje, pretočeno u 36 asistencija, a drugi uloga rezervista, pošto su Kristijan Braun, Džaston Holidej i Pejton Votson imali sjajan doprinos s klupe. Zbirno – 36 poena.

Taman za prvo mesto na Zapadu u utakmici tokom koje je Jokić stigao i da se zabavi...

Što se tiče preostalih Srba u noći između petka i subote, Nikola Jović je u pobedi Majamija u Detroitu ubacio sedam poena za 15 minuta, trener Darko Rajaković je sa Torontom poklekao pred Orlandom, dok Bogdana Bogdanovića nije bilo u sastavu Atlante u Juti, zbog bolesti.

NBA LIGA, REZULTATI I STRELCI

Šarlot – Finiks 96:107

/Micić 21 – Buker 21/

Detroit – Majami 95:108

/Fontekio 24 - Adebajo 22/

Toronto – Orlando 103:113

/Trent 31 – Vagner 19/

Nju Orleans – Los Anđeles Klipers 112:104

/Vilijamson 34 – Džord 26/

San Antonio – Denver 106:117

/Souhan 19 – Jokić 31/

Juta – Atlanta 124:122

/Džordž 25 - Mari 33/



tagovi

NBA ligaDenverDenver NagetsSan AntonioViktor VembanjamaNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara