"Budućnost srpske košarke - Andrija Marjanović i Balša Koprivica"
"Budućnost srpske košarke - Andrija Marjanović i Balša Koprivica"

Ultratalentovani srpski klinci na kampu Košarka bez granica

Vreme čitanja: 1min | sre. 08.02.17. | 09:36

Momci pred kojima je svetla budućnost biće gosti NBA Ol-star vikenda koji se ove godine održava u Nju Orleansu

Budućnost srpske košarke - Andrija Marjanović i Balša Koprivica

Srbija će i ove godine imati svoje predstavnike na tradicionalnom košarkaškom kampu „Košarka bez granica“, a boje zemlje zvaničnog svetskog i olimpijskog vicešampiona braniće Nišlija Andrija Marjanović i Balša Koprivica iz Beograda.

Izabrane vesti

Ultratalentovani srpski klinci biće gosti ovogodišnjeg Ol star vikenda u Nju Orleansu (17-19. februar), gde će se i održati prestižni kamp, upravo u trajanju najzabavnijeg programa, na kojem će se okupiti NBA elita. 

Interesantno, Marjanović i Koprivica već duži niz godina svoje karijere grade van Srbije. Andriju Marjanovića je Barselona videla na jednom turniru mlađih kategorija u Zemunu, ima 18 godina i podjednako dobro snalazi se na pozicijama plejmejkera i beka. 

S druge strane 17-godišnji Balša Koprivica, sin nekadašnjeg košarkaša i šampiona Evrope sa Partizanom Slaviše, karijeru podiže na Floridi, odakle želi da pronađe svoje mesto u NBA svetu. Brojni kritičari već sada ga upoređuju sa prvom zvezdom Minesote i prvim pikom NBA drafta 2015, Karl Entonijem Taunsom, a trenutno je jedan od najdominantnijih centara u svom godištu. 

Vredi podsetiti da je jedan od direktora kampa i čuveni košarkaški radnik iz Srbije, Marin Sedlaček

(FOTO: Printscreen)


tagovi

SrbijaKošarka bez granicaBalša KoprivicaAndrija Marjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara