Džejms Blekmon Foto: Shuttestock
Džejms Blekmon Foto: Shuttestock

Umorni Fener pao u velikom derbiju posle više od sedam godina, Bobua skratio muke Efesa u Ankari

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.01.21. | 15:33

Blekmon i Haltali prekinuli seriju Bešktaša od 20 poraza

Nalazio se Fenerbahčpe u seriji od sedam pobeda na oba koloseka, u Evroligi i turskoj ligi. Dočekao je Bešiktaš na svom terenu, pa su navijači ohrabreni ubedljivim trijumfuma nad Baskonijom (96:76) i Panatinaikosom (100:74) prošle nedelje smatrali da će veliki rival koji je godinama van vrha domaće košarke olako pasti.

Ali komšije sa druge strane Bosforskog moreuza to nije preterano zanimalo. Znale su da idu u goste timu koji je odigrao četiri utakmice za osam dana. Nisu digle ruke ni kada su gubile dvocifrenom razlikom, već su predvođene fenomenalnim Džejmsom Blekomonom (32 poena, 4-6 dvojke, 7-11 trojke, 5 skokova), uz svesrdnu pomoć Furkana Haltalija (19 poena, 5 skokova) u trećoj četvrtini napravile preokret i na kraju slavile (92:83) posle više od sedam godina i 20 uzastopnih poraza u ovom istamulskom derbiju. I to opet na gostujućem terenu.

Izabrane vesti

"Postoji nešto što ne bismo smeli da zaboravimo. Imam 20 godina NBA iskustva i igranje četiri utakmice za 8 dana nije nešto na šta smo ovde navikli. Kalendar je definitivno naporan za naš tim. Naravno, ne umanjujem pobedu Bešiktaša, mladog tima koji je odigrao dobro. Imali su više vremena za odmor, bili su svežiji od nas. Veoma nam je stalo do tima, kluba i navijača. Zbog toga se uvek trudimo da damo sve od sebe. Međutim, zbog posledica ovog kalendara, promašili smo neki otvorene šuteve čak i zicere. Postoji segmenti u kojima tim još ima prostora za napredak. Igrači dobro rade. Sada moramo da se odmorimo, a odmah nakon toga sledi rad. Čeka nas gostovanje ekipi CSKA, lideru u Evroligi. Veoma su dobar tim i pred nama je važan izazov", sumirao je poraz trener Fenerbahčea Kokoškov.

Melih Mahmutoglu je odigrao verovatno najbolji meč ove sezone u dresu Fenera (19 poena), ali teško da će ga dugo pamtiti zbog poraza koga nije mogla da spasi ni dobra partija Dejšona Pjera (16 poena),dok je Marko Gudurić ubacio 10 poena.

Mučio se i Anadolu Efes Vasilija Micića (16 poena, 6 asistencija) u Ankari protiv Turk Telekoma. Umalo da ispusti šest poena prednosti u poslednjie 54 sekunde. Ali, Rodrig Bobua je sekund pre raja položio loptu u koš i sačuvao oreol nepobedivost istanbulskog kluba u nacionalnom đampionatu - 86:84



tagovi

Igor KokoškovMarko GudurićKK FenerbahčeKK Bešiktaš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara