(Shutterstcok)
(Shutterstcok)

Unikaha razmišlja da posle dve decenije napusti takmičenja u organizaciji Evrolige

Vreme čitanja: 1min | uto. 08.06.21. | 14:57

Tim uz Malage na stolu ima ponudu FIBA Lige šampiona

Ostala su još nepuna četiri dana do isteka roka za apliciranje za Evrokup, a Unikaha koja je pune dve decenije igrala u takmičenjima u organizaciji ECA (Evroliga i ULEB cup/Evrokup) nije popunila prijavu. Prema pisanju "Diario SUR" razlog za odugovlačenje je taj što tim iz Malage na stolu ima pondu FIBA Lige šampiona koja joj u ovom trenutku izgleda daleko privlačnije.

Kako navodi dnevnik sa juga Španije, u Unikahi nisu još doneli defnitivnu odluku da li će tražiti od Evrokupa trogodišnju licencu, koju će nesumnjivo dobiti, s obzirom na renome koji je klub stekao igrajući u takmičenjima ECA, jer ih s druge strane predsednik Košarkaškog saveza Španije Horhe Garbahosa nagovara da prihvate ruku FIBA koja je kao i prilikom "prebega" Ritasa, Galatasaraja, Tofaša i Darušafake u Ligu šampiona, spremna da ponudi određenu svotu novca (tada se pominjalo između 300.000 i 400.000 evra)

Izabrane vesti

Novčani aspekt u ovom momentu može da bude ključan za Unikahu koja je već najavila da će smanjiti budžet za sledeću sezonu. Ujedno jedan deo uprave španskog kluba smatra da bi ezbog uvećanog broja utakmica sa najavljenom promenom formata Evrokupa ekipa bila izložen prevelikim naporima tokom sezone.

Drugi deo rukovodstva pak podeća da bi odlazak iz Evrokupa značio i zbogom Evroligi koja je (bila) krajnji cilj Unikahe svih ovih godina igranja u drugom takmičenju po kvalitetu, pošto je ostala bez elitne licence...

Zbog svega toga traje i tolika neodlučnost...


tagovi

UnikahaEvrokupEvroligaFIBA Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara