Tejlor Ročesti (©Star Sport)
Tejlor Ročesti (©Star Sport)

Upaljen fitilj na Malom Kalemegdanu: Ročesti Zvezdina opcija, dužina ugovora koči dogovor

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.10.20. | 10:03

Crveno-beli traže pojačanje na pozicijama “jedan” i “dva”

Ni Met Džening, ni Arči Gudvin, već – Tejlor Ročesti!

Nije definitivno, ali jeste mogućnost. Jer nekadašnji bek Crvene zvezde ozbiljna je opcija da se vrati na Mali Kalemegdan. Doduše, zasad samo jedna od opcija, ali navijačima svakako interesantna pošto bi sa jednim od najškolovanijih šutera u istoriji Crvene zvezde ekipa imala značajno veće šanse da dogura do TOP 8 faze Evrolige.

Izabrane vesti

Da podvučemo još jednom: nije sve dogovoreno, iako i poznati košarkaški "insajder" Emilijano Karšija navodi da bek iz Teksasa trebalo da po drugi put dođe među crveno-bele.

Međutim, prema našim informacijama tokom pregovora je bilo određenih prepreka na putu obnavljanja saradnje. Nezvanično se može čuti da je dužina ugovora problem, jer se prvo govorilo o ugovoru na tri meseca, a sada insistira se na obavezi u trajanju od cele sezone.

Ročesti je inače iz Zvezde otišao pre dve godine. Bio je daleko najbolji igrač crveno-belih u sezoni 2017/18, poznatoj po trenerskoj epizodi Dušana Alimpijevića koja se završila gubitkom titule u finalnoj seriji protiv Budućnosti i osvajanjem Superlige Srbije. Posle Crvene zvezde Ročesti je igrao pola godine za Tjenđin Gold Lajonse, da bi u martu 2019. otišao u kineskog niželigaša Anhuj. U oktobru iste godine prešao je u Olimpijakos, gde je odigrao 21 utakmicu u Evroligi i prosečno beležio nešto manje od pet poena, uz gotovo četiri asistencije i jedan skok.

Sezona u Crvenoj zvezdi bila mu je najbolja u evroligaškoj karijeri. Za 30 kola imao 13,4 poena, pet asistencija i 2,3 skoka po utakmici.

Bio bi Tejlor Ročesti velika podrška Lengstonu Holu, Koriju Voldenu i Džordanu Lojdu. U to nema sumnje.



tagovi

Tejlor Ročesti

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara