Džordan Lojd (©Starsport)
Džordan Lojd (©Starsport)

Usijala se ruka Džordana Lojda! Postavio rekord karijere i razneo Makabi, Obradovića čeka pakao u Tel Avivu

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.04.23. | 22:22

Amerikanac ubacio 33 poena u pobedi Monaka, izraelski klub popustio kada je ukočio Vejd Boldvin, kasno se probudio Lorenzo Braun…

Došao je Makabi u Kneževinu i uzeo ono što je želeo – barem jedan brejk. Napravio ga je na startu četvrtfinalne serije, iskoristio to što je Monako imao kriminalne procente šuta – naročito za tri poena – i donekle očekivano, zbog zadovoljstva, popustio u drugoj utakmici serije. I propustio priliku da se sa 2:0 vrati u Tel Aviv.

Monako je sprečio „Ponos Izraela“ da se opet raduje na Azurnoj obali i da praktično dođe na korak do Fajnal-fora Evrolige. Da počne da razmišlja o Kaunasu. Smirio je ekipu Saša Obradović, dobio najbolju mogućuu verziju Džordana Lojda, pokazali su zube Kneževi, ali sada srpskog stratega čeka pakao na obali Sredozemlja – 86:74.

Izabrane vesti

Pred Sašom Obradovićem je vraški težak zadatak, ne i nemoguć. Makabi ima slabosti, nije mašinerija kojoj se ne potkradaju greške, ali postoji jedan bitan faktor – naredne dve utakmice igraće na domaćem terenu. A, tamo kroz čitavu sezonu igra gotovo bez greške. Hala će biti krcata, buka zaglušujuća, a iz nje će „Ponos Izraela“ crpeti energiju.

Biće potrebno Monaku da odigra bar jednu savršenu utakmicu kako bi imao zagarantovan povratak na Azurnu obalu i tako dobio priliku da na svom terenu odlučuje o tome ko će se čekirati na let za Kaunas, košarkašku prestonicu Evrope u maju mesecu. Ali, bude li Džordan Lojd u elementu, kao što je bio večeras, ništa nije nemoguće, pa ni da tim Saše Obradovića bude taj koji će diktirati tempo u Minora Mivtačim Areni.

Džordana Lojda nigde nije bilo u prvoj utakmici serije, bio je sastojak koji je nedostajao Monaku da uđe u borbu prsa u prsa. U drugoj mu se ruka usijala! Nadriblavao je, pogađao sa zadrškom i rešetao sa distance. Odigrao je najbolju utakmicu u Evroligi ove sezone. U pravom trenutku je eksplodirao po Monako. Završio je meč sa 33 poena, čime postavio rekord karijere u Evroligi, i neverovatnim procentima šuta. Bez promašaja za dva – 5/5, te pet pogođenih trojki i 55 odsto šuta van linije 6,75!

Nije imao Makabi raspoloženog igrača kao što je Džordan Lojd, samo je Vejd Boldvin mogao da mu izađe na crtu, međutim, i on je kako je vreme odmicalo počeo da usporava. Ritam Monaka nije mogao da isprati u drugom poluvrmeenu. Ugasio se Vejd Boldvin, pojela ga je domaća bekovska linija agresivnom odbranom. Pojačali su izabranici Saše Obradovića u trećoj deonici, u njoj su napravili dvocifrenu prednost i umešno je održavali.

Makabi nije uspevao u većem delu drugog poluvrmeena da se približi Kneževima, sve dok u seriju nije ušao Lorenzo Braun. Pravio je probleme Monakovoj odbrani prodorima, ispogađao je trojke i zajedno sa Džonom Dibartolomeom digao mnogobrojne navijače izraelskog kluba na noge. Uspeo je Makabi da svede razliku na jednocifrenu tri minuta pore kraja, ali ništa više od toga.

Naletog gostiju zaustavio je Džordan Lojd. Kako drugačije nego – trojkom! Ugasio je nadu Makabija da, ipak, može da sustigne Monako, zakuva i napravio novi brejk. Igraće se minimum četiri utakmice u ovoj četvrtfinalnoj seriji.

U drugoj su, pored fenomenalnog Džordana Lojda, kod Monaka povukli Jakuba Utara. Ubacio je 12 poena, dok je Eli Okobo doprineo sa 11. U redovima Makabija najefikasniji je bio Vejd Boldvin sa 17 poena, imao je i tri skoka i četiri asistencije, a Lorenzo Braun je meč završio sa 16 poena, pet skokova i šest asistencija.

ČETVRTFINALE EVROLIGE, DRUGE UTAKMICE

Četvrtak

Monako - Makabi Tel Aviv 86:74 /rezultat u seriji 1:1/

/Lojd 33 - Boldvin 17/

Real Madrid - Partizan Mozzart Bet (u toku)

rezultat u seriji 0:1

Petak

20.00: Barselona – Žalgiris

rezultat u seriji 1:0


20.30: Olimpijakos - Fenerbahče

rezultat u seriji 1:0



tagovi

Saša ObradovićKK MonakoKK Makabi Tel AvivEvroligaDžordan LojdLorenzo BraunVejd Boldvin

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara