Foto: Garuba (Shutterstock)
Foto: Garuba (Shutterstock)

Usman Garuba se prijavio za NBA draft

Vreme čitanja: 1min | čet. 27.05.21. | 22:59

Talentovanom košarkašu se prognozira visok plasman

Očekivano, mlada zvezda Real Madrida, Usman Garuba, prijavio se za NBA draft. Popunio je papire i stavio se na raspolaganje NBA timovima, javlja ESPN.

Neka su predviđanja da bi Garuba mogao da bude visoko plasiran na predstojećem draftu, a ESPN ga rangira kao 15. pika od 100 najtalentovanijih mladih košarkaša.

Izabrane vesti

Garuba je prosečno davao 5,6 poena i hvatao 5,3 skoka u ACB ligi ove sezone, a prosečno je provodio 19 minuta na parketu. Inače, izabran je za Zvezdu u usponu Evrolige za ovu sezonu, tako da je jasno da ga čeka svetla budućnost.

NBA draft biće održan 29. jula ove godine. Garuba će moći čak i da povuče kandidaturu do 19. jula ukoliko proceni da na draftu neće proći zadovoljavajuće. A šanse za to nisu velike.

Ukoliko bude izabran među prvih 15 mesta na draftu, vrlo moguće da će se odlučiti da odmah ode u NBA ligu jer bi mu takav plasman omogućio platu sa kojom bi mogao da isplati izlaznu klauzulu Real Madridu, piše Marka.

Poređenja radi, deseti pik sa poslednjeg drafta dobio je 4.200.000 dolara u prvoj godini, a 15. pik 3.200.000. Pa bi tako Garuba mogao da plati izlaz iz Reala, a onda u naredne dve godine da zaradi, jer bi zarade progresivno rasle u narednim godinama ugovora u NBA.


tagovi

Usman GarubaNBA draft

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara