Dejan Milojević iz igračkih dana (©MN Press)
Dejan Milojević iz igračkih dana (©MN Press)

Uvertira pred duel Partizana i Valensije: Veterani igraju u Milojevićevu čast

Vreme čitanja: 1min | uto. 09.04.24. | 11:52

Igrači će nositi replike dresova koji je tragično preminuli as nosio kada je postavio evroligaški rekord na utakmici protiv Olimpijakosa

Igraju košarkaši Partizana u petak od 20:30 u beogradskoj Areni protiv Valensije poslednje kolo ligaškog dela Evrolige, ali će se tri i po sata ranije na parketu najveće srpske dvorane ponovo naći veteranske sekcije dva kluba, što će biti svojevrstan revanš meča koji su odigrali u Španiji u prvom delu sezone (tada slavili crno-beli sa 82:59).

U dresu domaćina će se opet naći legendarni asovi poput: Toze Zorkića, Vladimira Petrovića, Aleksandra Rašića, Milenka Tepića, Novice Veličkovića, Uroša Tropkovića, Predraga Šuputa, Saše Pavlovića, Luke Bogdanovića, Koste Perovića, Branka Sinđelića, Ratka Varde, dok će nova lica biti novi košarkaški „penzionieri“ poput Dejana Borovnjaka i Vladimira Micova. Na klupi će sedeti Miško Marić.

Izabrane vesti

Utakmica će imati i emotivnu crtu pošto će biti odigrana u čast preminulog Dejana Milojevića koji je u karijeri branio čast oba kluba. Zato će igrači oba tima nositi replike dresova iz sezone 2004/05 kada je Milojević kao uzdanica crno-belih u meču sa Olimpijakoom postavio lični rekord u Evroligi od 35 poena, 14 skokova i tri asistencije uz indeks korisnosti 55.

Iz kluba su takođe napomenuli da će navijači u halu moći da uđu pola sata pre početka, ali će iz bezbednosnih razloga morati da napuste dvoranu kako bi se obavio još jedan kontradiverzioni pregled pre otvaranja ulaza za evrroligašku utakmicu.


tagovi

Dejan MilojevićKK PartizanKK Valensija

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara