Foto: Reuters
Foto: Reuters

Uzalud ples Sabonisa, Filadelfiji nova pobeda u predsezoni

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.12.20. | 03:02

Indijana ni posle trećeg kontrolnog meča ne zna za pobedu

Košarkaši Filadelfije savladali su Indijanu (113:107) u pripremnoj utakmici uoči nove sezone NBA lige.

Seventisiksersi su otpor rivala slomili sredinom treće deonice i u poslednjoj četvrtini rutinski stigli do druge pobede u isto toliko predsezonskih susreta. Sa druge strane, Pejsersi su i iz trećeg duela, posle dva poraza od Klivlenda, izašli pognute glave.

Izabrane vesti

Prve dve deonice protekle su po sličnom scenariju - Filadelfija je bolje otvarala četvrtine, ali je potom Indijana preuzimala glavnu reč i tako do velikog odmora stekla osam poena prednosti.

Domaćin je furiozno otvorio treći kvartal i lako stigao do čak 16 poena vođstva, međutim usledio je pad usled kojeg se prednost Indijane istopila do početka poslednje četvrtine.

Više igrača u rotaciji uticalo je da Filadelfija u završnici veoma lako preokrene rezultat i stigne do dvocifrenog vođstva i potom rutinski dođe do nove pobede u kontrolnim susretima, nakon trijumfa protiv Bostona (108:99).

Sa druge strane, Indijana ni u trećem susretu nije uspela da trijumfuje, a prethodno je dva puta poražena od Klivlenda (106:116, 104:107), pa pet dana pre premijere u novoj NBA sezoni protiv Niksa ne može da se pohvali idealnom formom.

Najraspoloženiji u redovima Filadelfije bio je Šejk Milton sa 15 poena, dok su ga u stopu pratili Dvajt Hauard i Furkman Korkmaz sa po poenom manje. U redovima gostiju čak 14 igrača je beležilo poene, a treba napomenuti da su Seventisiksersi bili uskraćeni za pomoć jednog od najboljih igrača Džoela Embida.

Domaćinu nije pomoglo ni odlično izdanje Domantasa Sabonisa koji je zabeležio 26 poena, jer je podršku imao samo u Malkomu Brogdonu koji je upisao 21 i Viktoru Oladipou koji je postigao 20 poena.

NBA – PREDSEZONA

Indijana - Filadelfija 107:113

Toronto - Majami 105:117

Njujork - Klivlend 119:83

Boston - Bruklin 89:113

Nju Orleans - Milvoki 127:113

Oklahoma - Čikago 103:105

Denver - Portland 129:96

Finiks - LA Lejkers 113:114


tagovi

Indijana PejsersFiladelfijaFiladelfija Seventisiksers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara