©AFP
©AFP

Uzalud sjajno Bransonovo veče, Majamijeva bajka se nastavlja u finalu istoka

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.05.23. | 04:31

Niksi četvrtim porazom (92:96) stavili tačku na ovosezonski put, Hit čeka boljeg iz duela Bostona i Filadelfije

Bajka Majamija dobiće novo poglavlje u finalu istočne konferencije pošto su košarkaši Hita večeras četvrti put savladali Njujork (96:92), stavili tačku na sezonu Niksa i zakazali seriju protiv boljeg iz duela Bostona i Filadelfije.

Krenuli su porazom u plej-inu, a potom savladavši Čikago izašli na megdan Milvokiju i Janisu od većine gledani kao topovsko meso. Ipak, da nisu zalutali u plej-of košarkaši Majamija pokazali su eliminisavši Bakse, a večers su uspeh nadogradili izbacivši iz trke i Njujork.

Izabrane vesti

Iako su gosti na krilima veoma inspirisanog Džejlena Bransona držali rezultatski priključak do poslednjih sekundi susreta, najefikasniji igrač Niksa umesto uloge junaka poneo je epitet tragičara izgubivši loptu 15 sekundi pre kraja pri vođstvu rivala 92:90.

Branson, koji je utakmicu završio uz 41 postignut poen predstavljao je konstantni izvor glavobolja za rivala, međutim za 3:3 i izjednačenje u seriji ispostavilo se da su mu nedostajali raspoloženi saigrači što najbolje oslikava podatak da su do dvocifrenog broja poena stigli još Rendl (15 poena, 11 skokova), Beret i Hart (po 11 poena). Sa druge strane epitet najefikasnijeg poneo je Džimi Batler sa 24 poena, ali je jednako važnu ulogu imao Bem Adebajo koji je upisao poen manje.

Iako su Niksi bolje otvorili duel i stigli do dvocifrene prednosti u završnici prve četvrtine Majami je tokom druge deonice istopio zaostatak, a potom i preuzeo vođstvo koje je uz oscilacije održao do kraja susreta. Skroman učanak obe ekipe pri šutu za tri poena uticao je da bitke odluke budu vođene u reketu, a činjenica da je Robinson i pored 11 skokova utakmicu završio sa dva poena i to sa linije penala govori u kojoj meri je Adebajo bio dominantan u borbi centara.

Naredni korak Majami će pokušati da napravi u finalu konferencije gde će odmeriti snage sa boljim iz sutrašnjeg duela Bostona i Filadelfije. Prethodne sezone Hit je put u plej-ofu završio upravo u finalu konferencije gde je eliminisan od Bostona. Pobeda Seltiksa predstavljala je ujedno osvetu za sezonu 2019/20 u kojoj je Majami stigao do finala protiv Lejkersa u kojem je poražen.



tagovi

Njujork NiksMajami HitNBA plej-of

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara