Evroliga (©Star Sport)
Evroliga (©Star Sport)

Valensija želi dugoročni ugovor u Evroligi: Problem je kada ne znaš gde igraš sledeće sezone

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.04.24. | 10:53

“Ludo je što mi i dalje ne znamo kako će Evroliga izgledati sledeće sezone“, rekao je generalni menadžer Enrik Karbonelj

Drugu godinu zaredom, Valensija se suočava sa neizvesnim statusom u Evroligi. Najave da bi Alba mogla naredne sezone da se vrati u Evrokup otvaraju vrata večitima, ali i ostalim klubovima koji nemaju potpisan ugovor sa Evroligom, a u Valensiji žele da se to pitanje reši što pre.

Generalni menadžer Slepih miševa Enrik Karbonelj rekao je da klub želi da rešen status za naredne godine, kako bi se na pravi način pristupilo sklapanju tima i daljem razvoju.

Izabrane vesti

“Ludo je što mi i dalje ne znamo kako će Evroliga izgledati sledeće sezone, ko će da igra u takmičenju. Mi imamo i spreman Plan B, za slučaj da moramo da igramo Evrokup“, rekao je Karbonelj za lokalni radio Interekonomija Valensija.

Cilj je jasan – Valensija želi da dobije dugoročni ugovor sa Evroligom. Gradi se nova arena, klub ima stabilne finansije i vlasnika koji ima velike planove.

“Radimo sa Evroligom na tome, kako bismo imali sigurnost. Nazovite to kako hoćete, da li je A licenca ili ugovor na nekoliko godina. Pregovaramo sa Evroligom kako bismo dobili stabilnost potrebnu za dalji razvoj. Nije u pitanju samo sportski problem, Evroliga razume koliko je nezgodno kada iz godine u godinu moraš da čekaš kraj sezone za rešavanje statusa, već je problem samog modela rada, za navijače i sponzore“.

Valensija nije samo u tom smislu u podređenom položaju u odnosu na ostale španske gigante koji imaju desetogodišnju licencu. Naime, u odnosu na Real Madrid, Barselonu i Baskoniju, Valensija izdvaja i najviše novca za poreske namete.

“U našoj opštini imamo najveći porez na lične prihode od 54 odsto. Izuzetak je prva godina kada je 19 odsto ako nisi građanin Valensije ili rezident zajednice. Madrid ima devet odsto niži porez na lične prihode. Naš tim, kada bismo igrali i plaćali pored u Madridu, koštao bi 1.300.000 evra manje. Ako bismo produžili ugovore sa igračima za narednu sezonu, razlika bi bila još i veća jer se nekoliko igrača smatra novima u zajednici Valensije. U Vitoriji je porez pet do šest odsto niži, ali imaju izuzetak od oporezivanja u visini od 300.000 evra“.

Valensija je trenutno na granici plej-in zone, mada su šanse da zaigra u mini-turniru jako male, pogotovo jer u poslednjem kolu gostuje direktnom rivalu - Partizan Mozzart Betu.



tagovi

KK ValensijaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara