Alfa Kaba (foto@valenciabasket)
Alfa Kaba (foto@valenciabasket)

Stigla podrška na skoku: Alfa Kaba u Valensiji

Vreme čitanja: 1min | uto. 02.04.24. | 13:44

Nekadašnji centar Mege i Budućnosti prekinuo saradnju sa kineskim Đangsu Dragonsima i potpisao za evroligaša do kraja sezone

Nimalo beznačajne udarce Valensiji ove sezone zadavale su povrede visokih igrača, inferiornost u skoku osećala se i u završnici ligaškog dela Evrolige, a to je bio i jedan od faktora zbog kojeg je španski tim doživeo šest poraza u poslednjih sedam mečeva elitnog takmičenja i spao na samo teoretske šanse za plej-in.

Nepuna dva meseca pre kraja sezone, ekipa koju predvodi Aleks Mumbru dobila je pojačanje na centarskoj poziciji, podršku u skoku u vidu, ljubiteljima košarke na ovim prostorima dobro znanog Alfe Kabe. Francuz poreklom iz Gvineje ozvaničio je saradnju sa evroligašem do kraja takmičarske godine nakon što se razišao sa kinskim Đangsu Dragonsima.

Izabrane vesti

Na Dalekom istoku, u drugoj najmnogoljudnijoj zemlji sveta, Kaba je na 49 utakmica prosečno beležio 16,3 poena, 13,1 skok, 1,5 ukradenih lopti i 1,4 blokade. Momak kojem je najjače oružje upravo borba za loptu pod obručima, trebalo bi da bude ispomoć Valensiji prvo u misiji osiguravanja mesta u plej-ofu, a nakon toga i u doigravanju.

Valensija će biti Kabin deveti klub u seniorskoj karijeri koju je počeo u Ortezu. Nakon toga igrao je za Megu (, Asvel, Bulazak, Nanter i Gazijantep, a takmičarsku 2022/23 proveo u Budućnosti za koju je u ABA ligi prosečno beležio devet poena i sedam skokova. Nakon toga usledila je seldba u Kinu, a sada i prvi angažman van Francuske, Srbije, Crne Gore i Turske.


tagovi

Alfa KabaKK Valensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara