Micić (©AFP)
Micić (©AFP)

Vasa jednim potezom naterao Ameriku da priča o njemu: Lukav je, pametan

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.03.24. | 10:11

„Lukav je, pametan“, kaže Kevin Durant

Pola godine ga nije bilo nigde, gutao je knedle Vasilije Micić na klupi Oklahoma Tandera. A, onda mu je sinulo sunce. Trejd u Šarlot je bila najbolja stvar koja je mogla da mu se dogodi.

Eksplodirao je Micić u dresu novog kluba, a samo jedan potez jutrošnje utakmice, kada je driblingom poslao velikog Kevina Durenta na stražnjicu naterao je celu Ameriku da priča o njemu. Da se pita ko je taj momak i gde je dosad bio.

Izabrane vesti

Samo, za NBA asove Vasa nije nepoznanica, koliko god da je tek sad našao svoje mesto pod suncem. Kapu mu je skinuo i Durent, bez imalo sujete podelivši mu komplimente posle meča.

„Lukav je. Zna kako se igra. Pametan. Koristi sve prilike. Srećan sam zbog njega“, rekao je Durent posle meča.

Devin Buker je otkrio da je maltene cela Finiksova skauting analiza uoči meča sa Šarlotom bila posvećena Miciću.

„Naigrao se! Ali, znali smo šta nas čeka, jer je i prethodne utakmice odigrao jako dobro. On je jedan od momaka oko kojeg se vrtila naša skauting analiza, ali i pored toga je odigrao dobro“, priznao je Buker.

Trener Šarlota Stiv Kliford zadovoljan je što je probudio pravi kvalitet u Miciću, kojeg evropski ljubitelji košarke jako dobro znaju.

„On je ostvaren igrač. Zaslužio je pravu šansu i koristi je na najbolji način. I Vasa ima sve veće samopouzdanje. Igra sve više i više, videćemo još dosta od njega“, poručio je Kliford.

Iskusni novajlija u NBA ligi Vasilije Micić najzad isijava zadovoljstvo.

„Nisam ja fan statistike i toga koliko sam poena ubacio. Nije to nešto što me na duže staze čini srećnim. Važno je da osećam da napredujem kroz svaku utakmicu, da sam sve bolji igrač, pogotovo što je NBA liga za mene potpuno novi izazov, da se takmičim protiv svih ovih igrača“, podvukao je Vasilije Micić.



tagovi

Vasilije MicićKevin DurantDevin BukerNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara