Serhio Ljulj (AFP)
Serhio Ljulj (AFP)

Veliki udarac za Španiju: Ljulj propušta Evrobasket

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.08.22. | 13:07

Iskusnog plejmejkera iz stroja izbacila na prvi pogled bezazlena povreda mišića

Ubedljiva pobeda nad Islandom (87:57) u prvom meču druge runde kvalifikacija za Mundobasket preskupo je koštala Španiju. Kako je objavio tamošnji košarkaški savez, jedna na prvi pogleda bezazlena povreda zadobijena u tom meču "izbacila" je Serhija Ljulja, najboljeg igrača Crvene furije iz aviona ne samo za Holandiju (gde će 27. avgusta još jedan meč u kvalifikacijam), već i za Evrobasket.

Izabrane vesti

"Serhio Ljul je danas napustio kamp muške reprezentacije i propustiće Evrobasket koji počinje sledeće nedelje. Nakon neprijatnosti koje je doživeo juče na meču protiv Islanda, jutros su obavljeni lekarski pregledi potvrdili su da je Ljulj zadobio ne toliko ozbiljnu povredu mišića, ali ona će ga ipak sprečiti da bude deo tima koji 30. avgusta putuje u Tbilisi. Savez želi da se zahvali Serhiju Ljulju na zalaganju i profesionalizmu i želi mu brz oporavak i dobar početak sezone sa svojim klubom", navodi se u saopštenju Košarkaške federacije Španije.

Izostankom Ljulja Španija je izgubila prilično, jer se radi o jednom od ključnih igrača, posebno po povlačenju iz nacionalnog tima braće Paua i Marka Gasola, Serhia Rodrigeza, Huana Karlosa Navara i Felipea Rejesa.

Ljulj koji se nametnuo kao jedan od predvodnika "novog talasa", osvojio je olimpijsko srebro 2012. i bronzu 2016, pa svetsko zlato 2019, kao i tri evropska zlata 2009, 2011 i 2015, odnosno kontinentalnu bronzu 2013.

Trebalo je da bude, uz braću Ernangomez, Rudija Fernandeza, Usmana Garunu i svežen španskog državljanina Lorneca Brauna, okosnica tima Serđa Skariola u pokušaju da se Crvenu furijiju podignu sedmi uzastopni put na podijum na kontinentalnim šampiona, odnosno 11. u poslednjih 12 takmičenja.

Njegovim izostankom Španija će na poziciji plejmejkera morati da se osloni samo na pomenutog Brauna, Haimea Fernandeza i mladog Huana Njunjeza.

Uz njih trojicu Skariolu su na bekovskim pozicijama preostali Dario Brizuela i Rudi Fernandez, dok su na spisku još Huan i Vili Ernangomez, Ćavijer Lopez-Arostegi, Đoel Para, Haime Pradilja, Sebas Saiz, Usman Garuba i Fran Guera.

Španija će na Evrobasketu biti u grupi A zajedno sa Bugarskom, Gruzijom, Belgijom, Crnom Gorom i Turskom.


tagovi

Kvalifikacije za Mundobasket 2023Evrobasket 2022Serhio Ljuljkošarkaška reprezentacija Španije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara